Skutni njoki in avokado s tuno

skutni njoki, avokado s tuno_wm

Skutni njoki v avokadovi omaki s tuno
KOLIKO OSEB: 1
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * mesno - tuna * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
20 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
20 min
KAJ POTREBUJEM
  1. AVOKADO, 1/2 pol manjšega
  2. TUNA, vložena v lastnem soku, 1 jušna žlica
  3. ČEBULA, 1/2 manjše
  4. ČESEN, 1/2 stroka
  5. PARADIŽNIKOVA MEZGA, 1 čajna žlička
  6. PETERŠILJ, svež, 1 jušna žlica
  7. ORIGANO, ščep
za njoke
  1. SKUTA, 50 g
  2. POLBELA MOKA, 50 g
  3. RDEČA PAPRIKA, 1 zravnana čajna žlička
  4. DROBNJAK, 1 zravnana čajna žlička
KAKO TO GRE
  1. Skuto in moko zmešamo z rdečo papriko in drobnjakom v čimbolj enotno zmes in pustimo počivati.
  2. V ponvi na malo vode segrejemo preostale začimbe, dodamo čebulo in česen ter pokuhamo, da se čebula zmehča.
  3. Dodamo tuno in na koščke narezan avokado, prilijemo malo vode in če je to potrebno, premešamo.
  4. Pokrijemo in pustimo na srednjem ognju dobrih 10 minut, da se avokado malo zmehča in okusi premešajo.
  5. Medtem iz mase oblikujemo njokce (najprej oblikujemo kačo, ki jo nato narežemo na enakomerno velike koščke).
  6. Kuhamo v rahlo osoljenem kropu, dokler ne prilezejo na površino.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply