Mini paštica s puranom v kremni omaki po primorsko

pastica_wm

Mini paštica s puranom v kremni omaki po primorsko
KOLIKO OSEB: 2
* od 11. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * mesno - puran * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
20 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
20 min
KAJ POTREBUJEM
  1. PURANJI FILE, 100 g
  2. KORENČEK, 1 večji
  3. ČEBULA, 1/2 manjše
  4. ČESEN, 1 strok
  5. GOMOLJNA ZELENA, 1 manjši košček
  6. POR, beli del, 1 manjši košček
  7. KREMNI SIR, 1 jušna žlica
  8. ORIGANO&BAZILIKA&MAJARON, skupaj 1 zravnana jušna žlica
  9. PARADIŽNIKOVA MEZGA, 1 čajna žlička
  10. MINI TESTENINE, poljubno, 200 g
  11. OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
  1. Na vodi podušimo koščke purana; ko meso spremeni barvo, dodamo nasekljano čebulo in česen, nekajkrat premešamo in pustimo na srednjem ognju, da čebula postekleni.
  2. Dodamo začimbe, prilijemo vodo, vmešamo paradižnikovo mezgo in pokrito na majhnem ognju dušimo 4-5 minut.
  3. Mesu nato dodamo na drobno nasekljano zeleno, korenček in por.
  4. Premešamo in ponovno pokrijemo ter dušimo 10 minut.
  5. Po tem času primešamo kremni sir, pokrijemo in pustimo še slabih 5 minut, da se sir in zelenjava malo pokuhata.
  6. Medtem skuhamo testenine, odcedimo in primešamo omaki.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply