Skutina tortica z jagodami

RECEPT je v knjigici receptov 3 – Vegi z družino na brzino.

Prišle so taprve domače, jaaaa, taprve domače jagode iz noninega vrta (oz. pra-noninega :D). In vse ostalo se skrije. Takooo so dobre, nepravilnih oblik, sladke, sočne, okusne, domače. Njam. 
Želela sem pripraviti nekaj lahkega, nezakompliciranega, “komfortnega”. Takoj je padla odločitev za to tortico in nastala je preprosta skutina tortica, ravno prav sveža, ravno prav nesladka in pravšnja za ponedeljke. 😉

jagodna skutina torta jagodna skutina torta1 jagodna skutina torta2

Skutina tortica z jagodami
KOLIKO OSEB: 4
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
CELOTEN ČAS
2 hr
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
CELOTEN ČAS
2 hr
KAJ POTREBUJEM
  1. za podlago (okrogel pekač premera 15 cm)
  2. OTROŠKI PIŠKOTI, manj sladki ali nesladki, 150 g
  3. PRAVI KAKAV, 3-4 zvrhane jušne žlice (odvisno, koliko želimo temno podlago)
  4. MASLO (navadno ali kokosovo), 75 g
  5. ---
  6. za nadev
  7. NAVADNA SKUTA, 350 g
  8. KREMNI SIR ali SIRNI NAMAZ, 100 g
  9. po želji: SLADKOR, 1 zvrhana jušna žlica
  10. MLEKO, 100 ml
  11. AGAR-AGAR, v prahu, 2 g (ali ustrezna količina želatine, 3-4 lističe)
  12. JAGODE, 2 večji pesti
  13. SVEŽE JAGODE
KAKO TO GRE
  1. Piškote, kakav in maslo zmiksamo v sekljalniku, da nastanejo drobtine. Pritisnemo jih na dno pekača, obloženega z živilsko folijo; enakomerno razporedimo in dobro pritisnemo. Ohladimo za pol ure v hladilniku.
  2. Medtem jagode narežemo v manjši lonček in jih podušimo, da spustijo vodo in se zmehčajo; nekaj jagod prihranimo za okras. Jagodno omako ohladimo.
  3. Skuto zmešamo s kremnim sirom in če želimo, še s sladkorjem.
  4. Mleko zavremo in vanj vmešamo agar; ko se malo ohladi (čez 15 minut), ga primešamo skutni mešanici.
  5. Jagode, ki so nam preostale, narežemo in pritisnemo na obod pekača, da oblikujemo vzorec.
  6. Na piškotno podlago previdno vlijemo skutino mešanico in pazimo na vzorec iz jagod. Enakomerno razporedimo. Na vrh razporedimo še jagodno omako.
  7. Tortico hladimo vsaj 100 minut v hladilniku.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply