Fenomenalno najboljši pesin burger

Fenomenalno najboljši pesin burger

Burger, ki je prepričal tudi mene, priznam, največjega skeptika, kar se tiče preoblikovanja rdeče pese v takšno obliko.
Kot že verjetno veste, obožujem rdečo peso zaradi rahlo sladkastega, na momente minimalno “zemljastega” okusa, ampak se mi hkrati zdi, da je tako polna hranljivih snovi. Najbolj oboževana oblika nam je vsem kar v navadni solati (vedno kupim surovo rdečo peso in jo sama skuham ter tako lahko tudi začinimi po svojem okusu; kupljena vložena mi je pogosto prekisla.

Naši pretekli recepti za rdečo peso: 
vegi borsc_wm
– v znamenitem boršču (klik: http://www.boobeefoodee.si/blog/borstborsc/),

teletina s kuhanim krompirjem in drobnjakom, rdeca pesa z jabolkom_wm
– v kombinaciji s krompirjem za malo mlajše (klik: http://www.boobeefoodee.si/blog/rdeca-pesa-jabolko-s-krompirjem-in-teletino/),

solata feta rdeca pesa1
– v solatki s feto (klik: http://www.boobeefoodee.si/blog/solata-iz-rdece-pese-in-fete/),

pesin humus 1
– odlična je v kombinaciji s čičeriko v namazu ali pomakci (klik: http://www.boobeefoodee.si/blog/trije-namazi-za-popoldanski-klepet/)

rdeca pesa pire, avokado, zrezki psenica_wm
– lepo obarva in obogati pa tudi klasični pire (klik:http://www.boobeefoodee.si/blog/krompirjev-pire-z-rdeco-peso-avokado-v-smetanovi-omaki-in-psenicni-zrezki/).

Že nekaj časa me je mikal ta pesin burger in končno sem se le opogumila… in si kasneje tudi rekla, da wau, mi je RES lahko žal, ker se za to nisem odločila že prej, saj je burger totalno presegel pričakovanja. No, nič hudega, ponovitev bo še ogroooomno. 😉

Skratka, slasten pesin burger, prijetnega rahlo sladkastega okusa, ravno prav hrustljava skorjica in mehka sredica in božanske vonjave in preplet teksture in različnih okusov in hranljiv in nasiten in in … 🙂 Super toplo priporočam- preizkusite ga, res vam ne bo žal.
Zraven sem pripravila hitro korenčkovo rižoto s kokosovim maslom in timijanom, ki je tudi zmagala, tako zaradi okusa kot zaradi oblike. 🙂

pesin burger pesin burger1 pesin burger2

Fenomenalno najboljši pesin burger
KOLIKO PORCIJ: 6
* od 12. meseca dalje * brez mlečnih proizvodov * z glutenom * ovo-vegetarijansko * z jajci
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
7 min
CELOTEN ČAS
15 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
7 min
CELOTEN ČAS
15 min
KAJ POTREBUJEM
 1. RDEČA PESA, predhodno kuhana, 3 manjše
 2. SEZAM, 1 jušna žlica
 3. ČIČERIKA, kuhana, 3 jušne žlice
 4. JAJCE, 2
 5. PIRINE DROBTINE, 4-5 jušnih žlic (oz. kolikor je treba)
 6. MORSKA SOL, 1 večji ščep
 7. KOKOSOVA MAST, 1 jušna žlica
 8. ---
 9. RIŽ BASMATI, 100 g
 10. KORENČEK, 2 večja
 11. TIMIJAN, sušen, 1 čajna žlička
 12. KOKOSOVA MAST, 1 zravnana jušna žlica
KAKO TO GRE
 1. Sestavine zmešamo v mešalniku v homogeno maso; preizkusimo, če se iz nje dajo lepo oblikovati kroglice oz. burgerji; če se masa lepi na roke, dodamo še malo drobtin in počakamo nekaj minut, preden ponovno oblikujemo.
 2. V ponvi popečemo do zlatorjave barve in odcedimo na papirnati brisački.
 3. Riž speremo pod vodo; korenček ostrgamo in narežemo na koščke in ga damo v posodo z malo vode (toliko, da prekrije dno); dušimo ga najvišji temperaturi nekaj minut, da skoraj vsa voda izpari. Odstavimo, dodamo timijan in riž in v minutki popražimo, da se riž prične sprijemati posode, nato pa zalijemo z 1dcl vroče vode. Kuhamo na majhnem ognju, pogosto premešamo in ko se rižota zgosti, vsakič prilijemo malo vode. Proti koncu primešamo še kokosovo mast in premešamo, da se okusi sprostijo.
NAMIGI
 1. Rdečo peso lahko skuhamo vnaprej in zamrznemo po porcijah; odlično se namreč obnese in jo tako lahko hranimo 3-4 mesece.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply