recepti za zdravo prehrano
 
Domača nabodalca z ekološko junečjo hrenovko

Domača nabodalca z ekološko junečjo hrenovko

So top! Top po hitrosti priprave, top po enostavnosti postopka in top, ker je sezona kuhanja na prostem končno v polnem zagonu. Za ta preprosta nabodalca ne boste potrebovali zapletenih sestavin in branja neskončnih vrstic predpriprave in priprave. Kot vedno, sem tudi tokrat sem izbrala ekološke hrenovke Ekodar, ki so po okusu neprimerljivo boljše od vseh ostalih; sicer moram priznati, da so pri nas hrenovke na jedilniku mogoče 2-3x letno, tako da že ko so, želim izbrati nekaj bolj kvalitetnega in kot so mi zatrdili pri KZ Šaleška dolina (ki vodi znamko Ekodar), so te ekološke hrenovke drugačne predvsem zato, ker so:
“Naše hrenovke narejene iz eko govejega mesa (pretežno II. kategorije: pleče, rebra, bočnik, vrat, ), iz ekološkega sončničnega olja (maščoba je rastlinska, ne svinjska), ekoloških začimb, morske soli in naravnega ovčjega črevesa. Hrenovke so popolnoma brez nitritov, zato imajo rok uporabe samo 7 dni. Hrenovka po kakovosti in tudi okusu ni primerljiva z nobeno klasično “zloglasno” hrenovko, razen ime ima (žal) enako. Tudi na ugriz je bolj čvrsta in se kuha kako minuto dlje od običajnih hrenovk.”

V tem primeru res vemo, kaj vsebuje in kot vidite, nima nobenih dodatkov, pa tudi po okusu so super. 

“Poleg tega imamo v redni prodaji tudi ekološko hrenovko za trgovine z 21 dnevnim rokom trajanja. Vsebuje pa nitritno sol v minimalnih količinah in v okviru dovoljene za ekološke izdelke. Torej imamo 2 vrsti ekoloških  hrenovk: brez nitrita /7 dni/ in z minimalno količino nitritne soli /21 dni/. Preko spletne prodaje in v javne ustanove dobavljamo izrecno hrenovke brez vseh dodatkov. Obe pa sta brez vseh alergenov.
Hrenovko je sedaj mogoče dobiti v večjih HM Mercator, Intersparih, Kalčku Šiška, Vitacare BTC, 18sedem3 Radovljica, Domače dobrote Velenje, Domača štacuna Celje, … seveda pa tudi preko spletne prodaje www.ekodar.si .”,
še dodaja prijazna Jana iz KZ Šaleška dolina.

Skratka, verjamem in prodano. 😀

Tokrat je celotna zadeva dodatno začinjena z izzivom za najboljši recept, za katerega boste lahko glasovali in tako obenem tudi sodelovali v nagradni igri. Tega izziva se že fuuuuuuul veselim, ker sem po naravi malce bolj tekmovalne sorte, pa tudi zato, ker rada vidim različne so-blogarje pri kreativnosti, uporabnosti in slastnosti, navsezadnje kuhamo. 😉

Vam je recept všeč? Glasujte zame. 🙂

nabodala z ekolosko hrenovko nabodala z ekolosko hrenovko1 nabodala z ekolosko hrenovko2 nabodala z ekolosko hrenovko3

[yumprint-recipe id=’370′] 

Leave a Reply