Domača nabodalca z ekološko junečjo hrenovko

Domača nabodalca z ekološko junečjo hrenovko

So top! Top po hitrosti priprave, top po enostavnosti postopka in top, ker je sezona kuhanja na prostem končno v polnem zagonu. Za ta preprosta nabodalca ne boste potrebovali zapletenih sestavin in branja neskončnih vrstic predpriprave in priprave. Kot vedno, sem tudi tokrat sem izbrala ekološke hrenovke Ekodar, ki so po okusu neprimerljivo boljše od vseh ostalih; sicer moram priznati, da so pri nas hrenovke na jedilniku mogoče 2-3x letno, tako da že ko so, želim izbrati nekaj bolj kvalitetnega in kot so mi zatrdili pri KZ Šaleška dolina (ki vodi znamko Ekodar), so te ekološke hrenovke drugačne predvsem zato, ker so:
“Naše hrenovke narejene iz eko govejega mesa (pretežno II. kategorije: pleče, rebra, bočnik, vrat, ), iz ekološkega sončničnega olja (maščoba je rastlinska, ne svinjska), ekoloških začimb, morske soli in naravnega ovčjega črevesa. Hrenovke so popolnoma brez nitritov, zato imajo rok uporabe samo 7 dni. Hrenovka po kakovosti in tudi okusu ni primerljiva z nobeno klasično “zloglasno” hrenovko, razen ime ima (žal) enako. Tudi na ugriz je bolj čvrsta in se kuha kako minuto dlje od običajnih hrenovk.”

V tem primeru res vemo, kaj vsebuje in kot vidite, nima nobenih dodatkov, pa tudi po okusu so super. 

“Poleg tega imamo v redni prodaji tudi ekološko hrenovko za trgovine z 21 dnevnim rokom trajanja. Vsebuje pa nitritno sol v minimalnih količinah in v okviru dovoljene za ekološke izdelke. Torej imamo 2 vrsti ekoloških  hrenovk: brez nitrita /7 dni/ in z minimalno količino nitritne soli /21 dni/. Preko spletne prodaje in v javne ustanove dobavljamo izrecno hrenovke brez vseh dodatkov. Obe pa sta brez vseh alergenov.
Hrenovko je sedaj mogoče dobiti v večjih HM Mercator, Intersparih, Kalčku Šiška, Vitacare BTC, 18sedem3 Radovljica, Domače dobrote Velenje, Domača štacuna Celje, … seveda pa tudi preko spletne prodaje www.ekodar.si .”,
še dodaja prijazna Jana iz KZ Šaleška dolina.

Skratka, verjamem in prodano. 😀

Tokrat je celotna zadeva dodatno začinjena z izzivom za najboljši recept, za katerega boste lahko glasovali in tako obenem tudi sodelovali v nagradni igri. Tega izziva se že fuuuuuuul veselim, ker sem po naravi malce bolj tekmovalne sorte, pa tudi zato, ker rada vidim različne so-blogarje pri kreativnosti, uporabnosti in slastnosti, navsezadnje kuhamo. 😉

Vam je recept všeč? Glasujte zame. 🙂

nabodala z ekolosko hrenovko nabodala z ekolosko hrenovko1 nabodala z ekolosko hrenovko2 nabodala z ekolosko hrenovko3

Domača nabodalca z ekološko junečjo hrenovko
KOLIKO PORCIJ: 10
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * mesno - junetina * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
20 min
ČAS KUHANJA
40 min
CELOTEN ČAS
1 hr
ČAS ZA PRIPRAVO
20 min
ČAS KUHANJA
40 min
CELOTEN ČAS
1 hr
KAJ POTREBUJEM
 1. za približno 10 nabodalc
 2. EKOLOŠKE JUNEČJE HRENOVKE EKODAR, 1 par
 3. POLENTA, suha, 150 g
 4. zelišča in dišavnice - majaron, origano, bazilika (vsake 1 čajna žlička)
 5. SOL, 1 ščep
 6. POLJUBNA ZELENJAVA - uporabili smo jajčevec, bučko, rdečo papriko, mlado čebulico
 7. OLJČNO OLJE, 1 jušna žlica
 8. REPIČNO OLJE, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
 1. Najprej skuhamo polento po navodilih, skupaj z zelišči in soljo; pripravimo bolj gosto polento, da se bo pri peki lažje držala skupaj.
 2. Zlijemo jo na kvadraten pekač in ohladimo najprej na sobni temperaturi, nato pa še v hladilniku.
 3. Hrenovke operemo in jih pokuhami v vreli vodi (5 minut), nato pa narežemo; prav tako narežemo zelenjavo in polento na približno enako velike koščke.
 4. Hrenovke, zelenjavo in polento natikamo v poljubnem vrstnem redu na lesene palčke za nabodala.
 5. Z vseh strani enakomerno opečemo na kontaktnem žaru, ki smo ga narahlo premazali z repičnim oljem ali pa v žar ponvi.
NAMIGI
 1. Nabodala smo pred serviranjem pokapali z deviškim oljčnim oljem in postregli z domačo berivko z mocarelo in češnjevim paradižnikom; pomakali pa smo jih v domačo omakico iz kisle smetane, koprca in mlade čebulice.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply