Sadna pizza

Sadna pizza

sadna pizza1_wmsadna pizza2_wmsadna pizza3_wm

Sadna pizza
KOLIKO OSEB: 4
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
40 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
40 min
KAJ POTREBUJEM
  1. POLNOZRNATA MOKA, 100 g
  2. NAVADNA SKUTA, 100 g
  3. NAVADNI JOGURT, 50 g
  4. VINSKI KAMEN, 1 zvrhana čajna žlička (lahko tudi pecilnega praška)
za vaniljevo kremo
  1. MLEKO, 2 dcl
  2. KROMPIRJEV ŠKROB, 1 zvrhana jušna žlica (lahko tudi koruzni škrob)
  3. VANILIJA V PRAHU, 1 noževa konica
  4. LIMONINA LUPINICA, 1 jušna žlička
  5. SADJE, poljubno sadje za oblogo
  6. POLJUBNA MARMELADA, marelična ali poljubna marmelada za premaz
KAKO TO GRE
  1. Skuto zgnetemo skupaj z moko, ki smo ji dodali vinski kamen. Ko je masa kolikor toliko kompaktna, dodamo še jogurt in vse skupaj dobro pregnetemo v kepo.
  2. Pustimo počivati nekaj minut in ogrejemo pečico na 200°C. Testo kar z rokami pritisnemo na pomaščem okrogel pekač in oblikujemo grobe robove.
  3. Pečemo 20 minut, nato pa ohladimo na rešetki.
  4. Medtem pripravimo vanilijevo kremo.
  5. Od hladnega mleka odvzamemo 3 jušne žlice in jih gladko razmešamo s škrobom. Preostanku mleka dodamo vanilijo in zavremo. Ogenj zmanjšamo na minimalno in počasi vlijemo škrob ter ves čas mešamo. Nastane naj rahlo gosta krema, ki ji na koncu primešamo limonino lupinico.
  6. Ko se testo malo ohladi, ga na tanko premažemo z marmelado in počakamo nekaj minut, nato pa nanj vlijemo kremo.
  7. Nadevamo s poljubnim sadjem.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply