Mlečni rižev puding

Mlečni rižev puding

mlecni riz_wm

mlecni riz1_wmmlecni riz2_wm

Mlečni rižev puding
KOLIKO OSEB: 3
* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * z jajci
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
40 min
CELOTEN ČAS
50 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
40 min
CELOTEN ČAS
50 min
KAJ POTREBUJEM
  1. MLEKO, 500 ml (lahko navadno, lahko pa poljubno rastlinsko)
  2. OKROGLOZRNATI RIŽ, 100 g
  3. VANILJEV STROK, 1
  4. CIMET, 2 ščepa
  5. SOL, mini ščep
  6. LIMONINA LUPINICA, naribana, 1 čajna žlička
  7. VANILJEV SLADKOR, 1 zravnana jušna žlica
  8. JAJCE, 1
KAKO TO GRE
  1. Riž dobro speremo pod vodo.
  2. Vanilijev strok postrgamo v mleko, dodamo cimet in sol ter mleko zavremo. Ogenj zmanjšamo in v mleko zakuhamo riž. Kuhamo počasi, na majhnem ognju dobre pol ure oz. dokler riž ni popolnoma zmehčan, pogosto premešamo, da se nam ne prime.
  3. Ko je riž skuhan, vanj naribamo limonino lupinico in premešamo. Pustimo, da se še na minimalnem ognju počasi kuha.
  4. Posebej v skledi stepemo jajce s sladkorjem; primešamo mu dve žlici riža z mlekom iz posode, dobro premešamo ter vse skupaj vlijemo k rižu; pazimo, da imamo ogenj ves čas res na majhno in da riž ne zavre.
  5. Pogosto pomešamo in pazimo, da se ne prime.
  6. Tako kuhamo še slabih 10 minut oz. dokler se ves riž z mlekom ne zgosti.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply