
Falafel, pisana zimska solata in kuskus
2014-04-23 12:22:51

KOLIKO OSEB: 2
* od 11. meseca dalje
* brez mlečnih proizvodov (pri solati jih izpustimo)
* z glutenom
* vegansko
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
35 min
za 10 malih falaflov
- ČIČERIKA, predhodno kuhana, 5 jušnih žlic
- ČESEN, 1 velik strok ali 2 srednje velika
- ČEBULA, 1/2 manjše
- PETERŠILJ ali KORIANDER, svež, nasekljan, 3 jušne žlice
- KUMIN (orientalska kumina), 1 noževa konica
- KORIANDER, v prahu, 1 noževa konica
- MAJARON, ščep
- POLNOZRNATA MOKA, 2 jušni žlici
- SOL, ščep
- POPER, mini ščep
- RASTLINSKO OLJE, 3 jušne žlice
- ---
- KUSKUS, suh, 70 g
- RDEČE ZELJE, 1/4 manjše glave
- OHROVT, 1/2 manjše glave
- KORENČEK, 1 večji
- RDEČA ČEBULA, 1/2 manjše
- JOGURT, 1 jušna žlica
- KISLA SMETANA, 1 jušna žlica
- LANENO OLJE, 1 jušna žlica
- JABOLČNI KIS, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
- V sekljalnik damo vse sestavine za falafel, razen moke in dobro zmiksamo v čimbolj gladko maso. Postopoma dodajamo moko in sproti mešamo. Pustimo nekaj časa počivati, nato pa oblikujemo enakomerne kroglice.
- Zelje, čebulo in ohrovt na drobno narežemo, korenček pa naribamo.
- Za preliv zmešamo jogurt, kislo smetano, olje in kis ter prelijemo čez solato, dobro premešamo ter pustimo počivati.
- Kuskus prelijemo z vrelo vodo, dobro premešamo ter pustimo, da se dobro napihne.
- Segrejemo poljubno rastlinsko olje in na njem na srednji temperaturi spečemo falafle.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/