Cvetačni riž z lečo in goveji zrezki s korenčkom in stročjim fižolom

Cvetačni riž z lečo in goveji zrezki s korenčkom in stročjim fižolom

goveji zrezki v omaki strocji fizol korencek, cvetacni riz_wm

Cvetačni riž z lečo in goveji zrezki s stročjim fižolom in korenčkom
KOLIKO OSEB: 2
* od 11. meseca dalje (če otrok ne uživa še gorčice, jo izpustimo) * z glutenom * brez mlečnih izdelkov * mesno – govedina * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
1 hr 15 min
CELOTEN ČAS
1 hr 30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
1 hr 15 min
CELOTEN ČAS
1 hr 30 min
KAJ POTREBUJEM
  1. GOVEJI ZREZKI, 150 g
  2. ČEBULA, 1 manjša
  3. KORENČEK, 2 manjša
  4. STROČJI FIŽOL, zmrznjen, 1 velika pest
  5. MOKA, polbela, 2 zravnani jušni žlici
  6. RIŽ, basmati, 150 g
  7. CVETAČA, nekaj cvetk
  8. RDEČA LEČA, 1 jušna žlica
  9. MAJARON, ščep
  10. GORČICA, 1 čajna žlička (če otrok ne uživa še gorčice, jo izpustimo)
  11. RDEČA PAPRIKA, ščep
  12. RASTLINSKO OLJE, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
  1. Na segretem olju na hitro popražimo zrezke; ko spremenijo barvo, jih odstavimo v drugo posodo.
  2. V ponev damo nasekljano čebulo in začimbe, zalijemo z malo vode in podušimo čebulo, da se malo zmehča. Zrezke vrnemo v ponev, jih pomokamo, še malo prepražimo, nato pa zalijemo z dovolj vode, da so prekriti in vmešamo žličko gorčice.
  3. Pokrijemo ter kuhamo na majhnem ognju vsaj dobro uro (odvisno od trdote mesa), vsake toliko premešamo. Po tem času dodamo narezan korenček in stročji fižol.
  4. Pustimo še 15 minut in preverimo, ali so zrezki že dovolj mehki, sicer jih pustimo še pol ure, po potrebi pa tudi več.
  5. Če je potrebno, dolijemo še vodo, če se omaka preveč zgosti.
  6. Medtem skuhamo riž skupaj z lečo. Proti koncu, ko je že riž skoraj zmehčan, dodamo naribano cvetačo.
  7. Premešamo in pustimo pokrito še nekaj minut, da se riž malo napihne.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

One comment

  1. Pingback: Uvajanje goste hrane pri dojenčku — 24. teden | Natalija

Leave a Reply