
Cvetačni riž z lečo in goveji zrezki s stročjim fižolom in korenčkom
2014-04-23 20:21:20

KOLIKO OSEB: 2
* od 11. meseca dalje (če otrok ne uživa še gorčice, jo izpustimo)
* z glutenom
* brez mlečnih izdelkov
* mesno – govedina
* brez jajc
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
1 hr 15 min
CELOTEN ČAS
1 hr 30 min
KAJ POTREBUJEM
- GOVEJI ZREZKI, 150 g
- ČEBULA, 1 manjša
- KORENČEK, 2 manjša
- STROČJI FIŽOL, zmrznjen, 1 velika pest
- MOKA, polbela, 2 zravnani jušni žlici
- RIŽ, basmati, 150 g
- CVETAČA, nekaj cvetk
- RDEČA LEČA, 1 jušna žlica
- MAJARON, ščep
- GORČICA, 1 čajna žlička (če otrok ne uživa še gorčice, jo izpustimo)
- RDEČA PAPRIKA, ščep
- RASTLINSKO OLJE, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
- Na segretem olju na hitro popražimo zrezke; ko spremenijo barvo, jih odstavimo v drugo posodo.
- V ponev damo nasekljano čebulo in začimbe, zalijemo z malo vode in podušimo čebulo, da se malo zmehča. Zrezke vrnemo v ponev, jih pomokamo, še malo prepražimo, nato pa zalijemo z dovolj vode, da so prekriti in vmešamo žličko gorčice.
- Pokrijemo ter kuhamo na majhnem ognju vsaj dobro uro (odvisno od trdote mesa), vsake toliko premešamo. Po tem času dodamo narezan korenček in stročji fižol.
- Pustimo še 15 minut in preverimo, ali so zrezki že dovolj mehki, sicer jih pustimo še pol ure, po potrebi pa tudi več.
- Če je potrebno, dolijemo še vodo, če se omaka preveč zgosti.
- Medtem skuhamo riž skupaj z lečo. Proti koncu, ko je že riž skoraj zmehčan, dodamo naribano cvetačo.
- Premešamo in pustimo pokrito še nekaj minut, da se riž malo napihne.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/
Pingback: Uvajanje goste hrane pri dojenčku — 24. teden | Natalija