Razkuštrani burgerji in špinačna rižota z lečo

razkustrani burgerji in spinacna rizota1_wmrazkustrani burgerji in spinacna rizota_wm

Razkuštrani burgerji in špinačna rižota z lečo
KOLIKO OSEB: 1
* od 11. meseca dalje (različica brez kisle smetane) * z glutenom * z mlečnimi izdelki * ovo-lakto vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
30 min
CELOTEN ČAS
45 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
30 min
CELOTEN ČAS
45 min
KAJ POTREBUJEM
  1. za burgerje: (7-8 burgerjev)
  2. KOLERABA, 1/4 manjše
  3. KORENČEK, 1/2 manjšega
  4. GOMOLJNA ZELENA, 1/4 manjše
  5. POR, samo beli del, 1/4 manjšega
  6. OVSENI KOSMIČI, 5 jušnih žlic
  7. PIRINA MOKA, po potrebi
  8. ZELENA, sušena, ščep
  9. MAJARON, ščep
  10. ŠETRAJ, ščep
  11. ----------
  12. RIŽ, 30 g
  13. ŠPINAČA, mlada v listih, 1 pest
  14. RDEČA LEČA, 1 jušna žlica
  15. KISLA SMETANA, 1 čajna žlička (mlajšim od 12. mesecev damo žličko materinega ali adaptiranega mleka)
  16. LANENO OLJE, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
  1. Pečico segrejemo na 180°C.
  2. Zelenjavo za burgerje začinimo in skuhamo na pari do rahlo čvrste strukture. Zmiksamo in dodamo ovsene kosmiče. Če se nam zdi masa premokra, dodamo pirino moko. Maso dobro premešamo in z žlico nadevamo na peki papir, rahlo potlačimo.
  3. Pečemo cca 30 minut.
  4. Medtem skuhamo riž in oprano lečo. Ko je že skoraj skuhan, vmešamo špinačo in tik preden postrežemo, še kislo smetano/mleko.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply