Goveja obara s polentinimi srčki

goveja obara s srckii_wmgoveja obara s srcki_wm

Goveja obara s polentinimi srčki
KOLIKO OSEB: 1
* od 10. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * mesno – govedina * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
1 hr
CELOTEN ČAS
1 hr 20 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
1 hr
CELOTEN ČAS
1 hr 20 min
KAJ POTREBUJEM
  1. ČEBULA, 1/2 manjše
  2. POR, samo beli del, 1/2 manjšega
  3. KORENČEK, 1/2 srednje velikega
  4. GOMOLJNA ZELENA, 1/4 manjše
  5. KOLERABA, 1/4 manjše
  6. GOVEDINA, 50 g
  7. OLIVNO OLJE, 1 čajna žlička
  8. PARADIŽNIKOVA MEZGA, 1 čajna žlička
  9. LOVORJEV LIST, 1
  10. KUMINA, ščep
  11. MAJARON, ščep
  12. MUŠKATNI OREŠČEK, ščep
  13. POLENTA, 30 g
KAKO TO GRE
  1. Segrejemo olivno olje in na hitro podušimo narezano meso do rjave barve.
  2. Dodamo nasekljano čebulo, popražimo, vendar pazimo, da ne porjavi. Nato začinimo, dodamo preostalo narezano zelenjavo, paradižnikovo mezgo ter nekajkrat premešamo. Zalijemo z vodo, dodamo še lovorjev list in pokrito kuhamo na majhnem ognju cca. 45 minut oz. dokler se meso ne zmehča. Vmes vsake toliko pomešamo.
  3. Polento pripravimo po navodilih iz vrečke, ohladimo in previdno izrežemo srčke.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

 

Leave a Reply