
Goveja obara s polentinimi srčki
2014-04-19 12:17:08

KOLIKO OSEB: 1
* od 10. meseca dalje
* brez glutena
* brez mlečnih proizvodov
* mesno – govedina
* brez jajc
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
1 hr
CELOTEN ČAS
1 hr 20 min
KAJ POTREBUJEM
- ČEBULA, 1/2 manjše
- POR, samo beli del, 1/2 manjšega
- KORENČEK, 1/2 srednje velikega
- GOMOLJNA ZELENA, 1/4 manjše
- KOLERABA, 1/4 manjše
- GOVEDINA, 50 g
- OLIVNO OLJE, 1 čajna žlička
- PARADIŽNIKOVA MEZGA, 1 čajna žlička
- LOVORJEV LIST, 1
- KUMINA, ščep
- MAJARON, ščep
- MUŠKATNI OREŠČEK, ščep
- POLENTA, 30 g
KAKO TO GRE
- Segrejemo olivno olje in na hitro podušimo narezano meso do rjave barve.
- Dodamo nasekljano čebulo, popražimo, vendar pazimo, da ne porjavi. Nato začinimo, dodamo preostalo narezano zelenjavo, paradižnikovo mezgo ter nekajkrat premešamo. Zalijemo z vodo, dodamo še lovorjev list in pokrito kuhamo na majhnem ognju cca. 45 minut oz. dokler se meso ne zmehča. Vmes vsake toliko pomešamo.
- Polento pripravimo po navodilih iz vrečke, ohladimo in previdno izrežemo srčke.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/