Polnozrnata pizza s špinačo in piščancem

spinacna pizza

Polnozrnata pizza s špinačo in piščancem
KOLIKO OSEB: 3
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * mesno – piščanec * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
20 min
ČAS KUHANJA
30 min
CELOTEN ČAS
1 hr 30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
20 min
ČAS KUHANJA
30 min
CELOTEN ČAS
1 hr 30 min
za pizzo
  1. POLNOZRNATA PŠENIČNA MOKA, 200 g
  2. NAVADNA PIRINA MOKA, 100 g
  3. SUHI KVAS, 1/2 zavojčka
  4. SOL, 1/2 čajne žličke
  5. SLADKOR, 1 čajna žlička
  6. OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
  7. ----------
  8. KOKOSOVA MAŠČOBA, 1/2 jušne žlice
  9. PIŠČANČJE PRSI, brez kosti, 50 g
  10. ČEBULA, 1/2 manjše
  11. ČESEN, 1 strok
  12. ŠPINAČA, mlada v listih, 100 g
  13. SKUTA, manj mastna, navadna, 50 g
  14. JOGURT, navaden, 50 g
  15. MOZZARELLA, 50 g
  16. PARADIŽNIKOVA OMAKA, nekaj žličk
  17. KURKUMA, ščep
  18. SOL, ščep
KAKO TO GRE
  1. TESTO: Kvas razmešamo v 1 dcl tople vode skupaj s sladkorjem. Počakamo, da vzhaja dobrih 15 minut, nato pa ga vlijemo k moki, ki smo jo v posodi predhodno zmešali s soljo. Premešamo, dodamo olje ter gnetemo v enotno testo, po potrebi dodajamo še moko, če je testo premokro.
  2. Gnetemo, dokler ne dobimo elastičnega testa, ki se ne več oprijemlje sten posode, temveč lepo odstopa. Oblikujemo v kepo, potresemo z moko ali premažemo z oljem in pokrijemo posodo s folijo ali pokrovko. Pustimo, da vzhaja dobro uro.
  3. Po tem času ga odkrijemo, ponovno dobro pregnetemo ter oblikujemo v poljubno obliko.
  4. Medtem, ko testo vzhaja, v ponvi na malo maščobe na hitro popečemo koščke piščanca, začinimo s kurkumo; ko je lepe zlatorjave barve, mu primešamo nasekljano čebulo, nekajkrat premešamo, toliko, da se čebula zmehča, nato pa dodamo nasekljan česen; takoj ko česen zadiši, odmaknemo ponev in ugasnemo.
  5. Špinačo dobro operemo in blanširamo v vreli vodi (potopimo za minuto v vrelo vodo), nato pa takoj odstavimo in odcedimo ter dobro ožamemo. Ko se malo ohladi, jo zmešamo s skuto in jogurtom, rahlo solimo.
  6. Vzhajano testo za pizzo bolj na debelo razvaljamo (naredili smo cca. 1,5 cm debelo), preložimo v manjši pekač. Ostanek testa lahko uporabimo za kruh, žemljice, ipd. lahko pa tudi naoljimo, damo v vrečko za zamrzovanje ter zamrznemo.
  7. Testo v pekaču premažemo s skutno-špinačnim nadevom, po njem razporedimo koščke piščanca s česnom in čebulo, nadevamo z mozzarello ter pokapamo s paradižnikovo omako.
  8. Pečemo dobrih 20 minut v predhodno ogreti pečici na 200°C na srednji rešetki, brez ventilatorja. Če se nam sir začne preveč peči in postaja rjav, pokrijemo z aluminijasto folijo.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply