Limonino pecivo s korenčkovo skorjico

Limonino pecivo s korenčkovo skorjico

limonina pita s korenckom

Limonino pecivo s korenčkom
KOLIKO OSEB: 4
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * ovo-lakto vegetarijansko * z jajci
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
20 min
ČAS KUHANJA
1 hr
CELOTEN ČAS
1 hr 30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
20 min
ČAS KUHANJA
1 hr
CELOTEN ČAS
1 hr 30 min
KAJ POTREBUJEM
  1. pekač premera 25cm
  2. BELA MOKA, pšenična ali pirina, 350 g
  3. MASLO, 125 g
  4. RJAVI SLADKOR, 200 g (150 g za testo, 50 g prihranimo za nadev)
  5. JAJCA, 3 manjša
  6. MLEKO, 100 ml
  7. JOGURT, okus limona, 100 g
  8. (če nimamo jogurta, lahko damo limonin ekstrakt in 100 ml več mleka; ali samo mleko, brez ekstrakta - v tem primeru damo 1 naribano lupinico limone več)
  9. LIMONA, 2 večji, če imamo limonin jogurt, sicer vzamemo 1 limono več
  10. KORENČEK, 1 velik
  11. SLADKOR V PRAHU, za posip
KAKO TO GRE
  1. Maslo pustimo vsaj dobro uro na sobni temperaturi, da se zmehča. Penasto ga stepemo z metlico ali v mikserju, postopoma dodajamo sladkor, dokler ne dobimo enotne, gladke zmesi.
  2. Nato dodajamo jajca, eno po eno in sproti stepamo, da nam masa malo naraste. Vmešamo jogurt in mleko (ali samo mleko), premešamo, nato pa počasi dodajamo moko.
  3. Masa naj bo rahlo penasta, gladka, rahlo tekoča. Naribamo limoni (ali limone, če nimamo jogurta). Če se nam zdi masa presuha, dodamo še malo mleka.
  4. V pekač zlijemo sok ene limone, stresemo preostanek sladkorja in naribamo korenček.
  5. Ko maslo previdno zlivamo iz posode v pekač, je rahlo tekoča in se da lepo sesuti, če posodo rahlo tresemo; ostanke v posodi postrgamo z lopatko v pekač.
  6. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 170°C dobro uro; če robovi preveč rjavijo, jih pokrijemo s folijo.
  7. Pecivo vzamemo iz pečice, previdno obrnemo na krožnik ali pladenj in pustimo, da se ohladi.
  8. Po želji potresemo s sladkorjem v prahu.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

One comment

  1. Pingback: Korenčkovo pecivo z lešniki

Leave a Reply