Goveji zrezki v čebulni omaki, zdrob z grahom

zrezki v cebulni omaki, zdrob z grahom


Goveji zrezki v čebulni omaki, zdrob z grahom
KOLIKO OSEB: 3
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih izdelkov * mesno – govedina * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
1 hr 40 min
CELOTEN ČAS
2 hr
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
1 hr 40 min
CELOTEN ČAS
2 hr
za zrezke
  1. MLADA GOVEDINA ZA ZREZKE, 200 g
  2. ČEBULA, 2 manjši
  3. ČESEN, 1 strok
  4. OLIVNO OLJE, 2 jušni žlici
  5. GORČICA, 1 zvrhana čajna žlička
  6. PIRINA MOKA, 2 zvrhani jušni žlici
  7. RDEČA PAPRIKA, ščep
  8. MAJARON, 2 čajni žlički
  9. MUŠKATNI OREŠČEK, ščep
  10. SOL, ščep
  11. POPER, ščep
  12. ---
  13. POLNOZRNAT PIRIN ZDROB, 200 g
  14. GRAH, vložen, 200 g
  15. KUMINA, ščep
  16. KOPER, ščep
KAKO TO GRE
  1. Zrezke rahlo potolčemo in na hitro popečemo na olivnem olju najprej na eni strani, na to še na drugi in jih takrat rahlo posujemo z moko. Pazimo, da se nam ne primejo. Odstranimo in prihranimo na toplem.
  2. V mešanico, ki je ostala v posodi, dolijemo vodo in postrgamo z dna morebitne ostanke. Dobro premešamo, povečamo ogenj in dodamo nasekljano čebulo ter česen. Nekaj minut dušimo, ko se čebula zmehča, zrezke vrnemo v posodo, začinimo, vmešamo gorčico. Rahlo solimo in rahlo popramo ter prilijemo cca. 2 dcl vode.
  3. Ogenj zmanjšamo in počasi dušimo dobro uro in pol. Vmes vsake toliko premešamo in če je potrebno, dodajamo po malem vodo.
  4. Ko se zrezki kuhajo, skuhamo zdrob v vodi, začinimo s kumino in koprom. Proti koncu, ko je zdrob že zgoščen, previdno vmešamo grah.
  5. Odstavimo, prelijemo v drugo posodo in počakamo, da se malo ohladi.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply