
Goveji zrezki v čebulni omaki, zdrob z grahom
2014-04-21 21:15:53

KOLIKO OSEB: 3
* od 12. meseca dalje
* z glutenom
* brez mlečnih izdelkov
* mesno – govedina
* brez jajc
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
1 hr 40 min
CELOTEN ČAS
2 hr
za zrezke
- MLADA GOVEDINA ZA ZREZKE, 200 g
- ČEBULA, 2 manjši
- ČESEN, 1 strok
- OLIVNO OLJE, 2 jušni žlici
- GORČICA, 1 zvrhana čajna žlička
- PIRINA MOKA, 2 zvrhani jušni žlici
- RDEČA PAPRIKA, ščep
- MAJARON, 2 čajni žlički
- MUŠKATNI OREŠČEK, ščep
- SOL, ščep
- POPER, ščep
- ---
- POLNOZRNAT PIRIN ZDROB, 200 g
- GRAH, vložen, 200 g
- KUMINA, ščep
- KOPER, ščep
KAKO TO GRE
- Zrezke rahlo potolčemo in na hitro popečemo na olivnem olju najprej na eni strani, na to še na drugi in jih takrat rahlo posujemo z moko. Pazimo, da se nam ne primejo. Odstranimo in prihranimo na toplem.
- V mešanico, ki je ostala v posodi, dolijemo vodo in postrgamo z dna morebitne ostanke. Dobro premešamo, povečamo ogenj in dodamo nasekljano čebulo ter česen. Nekaj minut dušimo, ko se čebula zmehča, zrezke vrnemo v posodo, začinimo, vmešamo gorčico. Rahlo solimo in rahlo popramo ter prilijemo cca. 2 dcl vode.
- Ogenj zmanjšamo in počasi dušimo dobro uro in pol. Vmes vsake toliko premešamo in če je potrebno, dodajamo po malem vodo.
- Ko se zrezki kuhajo, skuhamo zdrob v vodi, začinimo s kumino in koprom. Proti koncu, ko je zdrob že zgoščen, previdno vmešamo grah.
- Odstavimo, prelijemo v drugo posodo in počakamo, da se malo ohladi.
https://www.boobeefoodee.si/blog/