Piškotni pirin kolač

Ko se spraviš delat piškotke in nekaj ne gre po načrtu in se testo drobi ter se nikakor noče pretvoriti v piškotke … mu dodaš malo kisle smetane in kremnega sira, fajn potlačiš na pekač za kolače in spečeš ta piškotni kolač. Izkazalo se je, da so to Najboljši. Piškoti. Ever! 🙂
Zaradi kokosovega sladkorja je pecivo bolj “lahko”, lažje se prebavi in res ne obteži. Vseeno priporočam en kos naenkrat. 😉 

piskotni kolac 1piskotni kolac 2piskotni kolac 3piskotni kolac

Piškotni pirin kolač
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
AVTOR:
PORCIJ: 45
KAJ POTREBUJEM
  • PIRINA POLNOZRNATA MOKA, 250 g
  • KOKOSOVA MAŠČOBA, 100 ml
  • KOKOSOV SLADKOR, 80 g (z okusov cimeta)
  • VANILIJEV EKSTRAKT, 2 jušni žlici
  • CIMET, 1 čajna žlička
  • INDIJSKI OREŠČKI, 75 g (lahko tudi drugi oreščki)
  • KREMNI SIR, 50 g
  • KISLA SMETANA, 50 g
  • ---
  • TEMNA ČOKOLADA 75%, 100 g
  • KOKOSOVA MAŠČOBA, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
  1. Indijske oreščke zmiksamo. Zmešamo s preostalimi sestavinami. Maso z roko potlačimo na pekač (moj je manjši za kolače; za orientacijo - iz mase bi nastalo 20 manjših piškotkov).
  2. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C slabe pol ure. Ohladimo in polijemo s čokolado, ki smo jo stopili nad paro in zmešali s kokosovo maščobo.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * ovo-lakto vegetarijansko * brez jajc

 

Leave a Reply