recepti za uvajanje goste hrane
 
Piškotni pirin kolač

Piškotni pirin kolač

Ko se spraviš delat piškotke in nekaj ne gre po načrtu in se testo drobi ter se nikakor noče pretvoriti v piškotke … mu dodaš malo kisle smetane in kremnega sira, fajn potlačiš na pekač za kolače in spečeš ta piškotni kolač. Izkazalo se je, da so to Najboljši. Piškoti. Ever! 🙂
Zaradi kokosovega sladkorja je pecivo bolj “lahko”, lažje se prebavi in res ne obteži. Vseeno priporočam en kos naenkrat. 😉 

piskotni kolac 1piskotni kolac 2piskotni kolac 3piskotni kolac

Piškotni pirin kolač
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
AVTOR:
PORCIJ: 45
KAJ POTREBUJEM
  • PIRINA POLNOZRNATA MOKA, 250 g
  • KOKOSOVA MAŠČOBA, 100 ml
  • KOKOSOV SLADKOR, 80 g (z okusov cimeta)
  • VANILIJEV EKSTRAKT, 2 jušni žlici
  • CIMET, 1 čajna žlička
  • INDIJSKI OREŠČKI, 75 g (lahko tudi drugi oreščki)
  • KREMNI SIR, 50 g
  • KISLA SMETANA, 50 g
  • ---
  • TEMNA ČOKOLADA 75%, 100 g
  • KOKOSOVA MAŠČOBA, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
  1. Indijske oreščke zmiksamo. Zmešamo s preostalimi sestavinami. Maso z roko potlačimo na pekač (moj je manjši za kolače; za orientacijo - iz mase bi nastalo 20 manjših piškotkov).
  2. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C slabe pol ure. Ohladimo in polijemo s čokolado, ki smo jo stopili nad paro in zmešali s kokosovo maščobo.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * ovo-lakto vegetarijansko * brez jajc

 

Leave a Reply