Piškotni pirin kolač
AVTOR: 
ČAS PRIPRAVE: 
ČAS KUHANJA: 
SKUPNI ČAS: 
PORCIJ: 45
 
KAJ POTREBUJEM
  • PIRINA POLNOZRNATA MOKA, 250 g
  • KOKOSOVA MAŠČOBA, 100 ml
  • KOKOSOV SLADKOR, 80 g (z okusov cimeta)
  • VANILIJEV EKSTRAKT, 2 jušni žlici
  • CIMET, 1 čajna žlička
  • INDIJSKI OREŠČKI, 75 g (lahko tudi drugi oreščki)
  • KREMNI SIR, 50 g
  • KISLA SMETANA, 50 g
  • ---
  • TEMNA ČOKOLADA 75%, 100 g
  • KOKOSOVA MAŠČOBA, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
  1. Indijske oreščke zmiksamo. Zmešamo s preostalimi sestavinami. Maso z roko potlačimo na pekač (moj je manjši za kolače; za orientacijo - iz mase bi nastalo 20 manjših piškotkov).
  2. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C slabe pol ure. Ohladimo in polijemo s čokolado, ki smo jo stopili nad paro in zmešali s kokosovo maščobo.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * ovo-lakto vegetarijansko * brez jajc
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/piskotni-pirin-kolac/