recepti za zdravo prehrano
 
Pilates vadba v Tanergiji, 5. del

Pilates vadba v Tanergiji, 5. del

Končno, prava vadba. Uvajanje pilatesa je za mano, poznam vse osnove, sedaj pa na resno delo. Ful sem se veselila, predvsem zaradi uporabe raznih pripomočkov, ki še dodatno krepijo, olajšajo ali otežijo vadbo. Jaaa!

Ko to pišem, je nekaj vadb že za mano in moram reči, uffff, to je pa kar naporno!
“Tempo” je  pošten (tempo v smislu poglabljanja določenih položajev, držanja določenih poz), srečamo pa se tudi z novim pripomočkov – recimo glide, ki res prisili telo v bolj nadzorovano izpeljavo določenih položajev, težje je pravilno dihati in vaje so precej težje, čuti se vsaka mišica.
Odločim se za vaditelja Marka, kar mi je novost, saj sem vedno hodila k ženskam in odločitev je prava. 😉
Odlično izpelje uro in odvodi, nadzoruje nas vse in popravlja, razlaga, super vaditelj. Čez dve vadbi sicer ugotovim, da mi oddaljenost vadbe na Dunajski ne ustreza in se preusmerim bližje, v Sobo 5.
Tam je druga vaditeljica in pilates je spet čisto nekaj drugega. Nove vaje, drugi položaji, nov spekter vklapljanja mišic, ki ga nisem še srečala. Res raznovrstnost. Po eni strani sem zadovoljna, da sem preizkusila 4 različne vaditelje, saj tako spoznaš različne vidike, stile vodenja in razlaganja ter se tako pravzaprav pilates vadba prikaže vsakič v drugačni luči. 🙂

Bom kar posvojila tole Sobo5 in nadaljevala z vadbo … Mogoče pa enkrat zapilatesiram tudi pri šefici Tanji. 😉

pilates-vadba-tanja-portret

Leave a Reply