recepti za zdravo prehrano
 
Pilates vadba v Tanergiji, 3. del

Pilates vadba v Tanergiji, 3. del

Pod fantastičnim vtisom prvega obiska moje najbolj priljubljene pilates vadbe komaj čakam, da ponovno pričnem. Mišice so se v dveh dneh lepo odpočile in nadihana se res že veselim vadbe.

2. OBISK

Druga vadba pilatesa ponovno preseže pričakovanja, ki so tokrat (priznam) kar visoka. Gre namreč za malo močnejši tempo oz. nekaj novih vaj, ki se  jih trudim opraviti, mi pa delajo velike težave, sploh deska in dvig kolen na vseh štirih. Aua.
Dihaj! Ok, diham. Stisni globoke trebušne med izdihom! Ok, trudim se. Sedaj pa stisni še mišice medeničnega dna. Jaa, valda. 😀 Kako že? 🙂

Tina nas pomiri, da naj se ne sekiramo, če ne zmoremo vsega. Pilates vadba je namreč vadba, kjer ne gre za tekmovanje, ampak za trening in postavljanje ciljev samemu sebi. Vsak dela v svojem ritmu in tempu; ko si postaviš izziv in premagaš sebe, si zmagovalec. Primerjati se moram sama s sabo, ok. Deal! 🙂 
Čudovito nadihana zapuščam dvorano in se veselim vikenda.

pilates-vadba-8
Slika: www.tanergija.si

3. OBISK

Vmesna pavza med vikendom mi je kar predolga, saj že komaj čakam na vadbo. Sem pa opazila nekaj zanimivega, in sicer, da tudi ko nimam vadbe, razmišljam o svoji drži, poskušam stiskati mišice medeničnega dna in med pisanjem za računalnikom (v tem trenutku ) sedeti čim bolj ravno in aktivirati globoke trebušne mišice.

Vaditeljica nas tokrat popelje v nove vaje, so precej zahtevne in prvič pritečejo prve kapljice znoja – zanimivo, ne med sunkovitimi poskoki ali šprintom ali tisoč ponovitvami, ampak med držanjem enega položaja. Kdo bi si mislil! Močno izdihujem in si tako pomagam pri premagovanju težjih vaj. Hvala, ker nas non-stop opominjaš, Tina. Aja, še mišice medeničnega dna, jaaa, saj res. To je moj današnji izziv.

Pilates  je zakon. Spet čutim vse mišice in končno se zavedam (počasi in minimalno) globokih mišic in vseh mišic na hrbtu. 

In kako šele paše tuš po vadbi, noro! Zelo zadovoljna sem, pravzaprav kar žarim in to se pozna tudi v zasebnem življenju, saj sem mnogo bolj umirjena in nadihana, naspana. 🙂 Ali je to pilates? Mislim, da je. 🙂

4. OBISK

Sedaj sem že kar poskočna in komaj čakam tisto popoldansko uro, da zdrvim na svojo najbolj priljubljeno pilates vadbo.

Brisačka, voda, postavim se v nevtralno pilates držo. Danes treniramo počepe. Še ena serija. In še ena. In še eeena. Aaauuaa, Tina, noge mi bodo odpadle. Zadržimo še notranje mišice in medenično dno. Ufff, spet se pošteno nadiham.

Tina nas kot vedno lepo vodi, pelje, usmerja in natančno neprestano individualno popravlja, kar mi je super. Nikoli namreč na vadbah niso tako pristopali do mene in mi popravili držo, usmerili, naravnali. Top! 
Do poletja bom fantastična, boste videli! 🙂

pilates-vadba-letna-karta
Slika: www.tanergija.si

… se nadaljuje …

Leave a Reply