Palačinke po mehiško z zelenjavnim piščancem

Palačinke po mehiško z zelenjavnim piščancem

mehiske palacinke z avokadom in fizolom, piscanec_wmmehiske palacinke z avokadom in fizolom, piscanec1_wm

Palačinke po mehiško z zelenjavnim piščancem
KOLIKO OSEB: 2
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * mesno - piščanec * z jajci
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
35 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
35 min
KAJ POTREBUJEM
  1. za palačinke
  2. KORUZNA MOKA, 5-6 jušnih žlic
  3. PIRINA MOKA, 5-6 jušnih žlic
  4. MLEKO, 3 dcl
  5. JAJCA, 2
  6. ---
  7. AVOKADO, 1/2
  8. PARADIŽNIK, 1/2 srednje velikega
  9. ČEBULA, 1 manjši košček
  10. SOL, ščep
  11. POPER, ščep
  12. LIMETIN SOK, 1 čajna žlička
  13. ---
  14. FIŽOL, predhodno kuhan, 100 g
  15. ČEBULA, 1/2 manjše
  16. RDEČA PAPRIKA, ščep
  17. KAJENSKI POPER, mini ščep
  18. ---
  19. za marinado piščanca
  20. RDEČA PAPRIKA, mini ščep ČILIJA, MAJARON, KUMINA, KORIANDER, skupaj ena čajna žlička
  21. ARAŠIDOVO OLJE, 1 jušna žlica
  22. ---
  23. PIŠČANČJE PRSI, 150 g
  24. BUČKE, 1 manjša
  25. ZELENA PAPRIKA, 1/2 manjše
  26. RUMENA PAPRIKA, 1/2 manjše
  27. PARADIŽNIK, 1/2 srednje velikega
  28. ČESEN, 1 manjši strok
  29. ORIGANO, ščep
  30. RDEČA PAPRIKA, ščep
KAKO TO GRE
  1. Prejšnji večer ali zjutraj damo marinirati piščančje prsi, ki smo jih narezali na 1x1 cm velike koščke.
  2. Iz sestavin za palačinke zamešamo maso in jo pustimo počivati nekaj minut.
  3. Medtem v ponvi popečemo piščančje koščke z obeh strani 2-3 minute, dodamo narezano bučko, papriko in paradižnik, stisnemo strok česna, dodamo rdečo papriko in origano. Premešamo in na srednjem ognju pustimo, da se zelenjava malo pokuha.
  4. Pripravimo omako iz drobno nasekljanega paradižnika, nasekljane čebule in pretlačenega avokada; rahlo solimo in primešamo limetin sok.
  5. Ko sta piščanec in zelenjava pripravljena, odstranimo ter v isto ponev dodamo nasekljano čebulo in fižol; rahlo popečemo, nato pa ga pretlačimo na grobo in začinimo z malo kajenskega popra in rdeče paprike.
  6. Iz mase za palačinke spečemo tanke palačinke, ki jih premažemo z malo avokadove omake in fižola, zavijemo ter postrežemo poleg zelenjave in piščanca.*
NAMIGI
  1. Palačinke lahko poljubno nadevamo - namesto piščanca damo tuno, lahko pripravimo samo zelenjavne, dodamo kakšno drugo zelenjavo - rdeči fižol, koruzo, stročji fižol, sladki krompir, navadno bučo, zelje, ipd.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply