recepti za zdravo prehrano
 
Nosilka Boba 4g, 2. del

Nosilka Boba 4g, 2. del

 

Ha, nosilka Boba 4g in nošenje, fiiiiju, kar nekaj časa je že minilo od našega prvega mini pici poci nošenja. Karisa je že velika punca, dokaj hitro je shodila (kmalu po 11. mesecu starosti), gnala jo je radovednost odkriti čim več, prav vem. 🙂 Od prvih samostojnih korakcov doma po stanovanju, do resnih plesnih vaj na dopustu. Ko smo se vrnili, sem jo želela seveda spodbujati k samostojni hoji, pa tudi sama je izražala to željo – prinesla mi je vsakič čeveljčke, da sva se odpravili ven in vedno je krilila od veselja. Je pa res, da so prvi koraki vsaj kakšen mesec dokaj negotovi in ti naši malčki palčki se tudi hitro utrudijo, zato sem odkrila še en čar nosilke. Bobo si naprtam, pripnem, malčica pa hodi zraven mene in tako se odpraviva na krasne jesenske sprehode. Ko se mini čebela utrudi, jo nabašem v nosilko (priznam, ne gre brez upiranja, ker kljub temu, da je vidno utrujena, bi ona še kar malo hodila naokoli – beri tekla proti vsem možnim nevarnim zadevam :D), ampak uspe mi in tako lahko nadaljujeva sprehod v nedogled. Ok, dokler se mami ne utrudi. 😉 Je pa še ena prednost, vsaj v LJ, in sicer lahko greva kamorkoli, ko sva utrujeni, je boba res praktična nosilka za na avtobus. Nobenega drenjanja z vozičkom, nobenih zatikanj s kolesi, sedež dobiva vedno. Velik plus za nošenje. Pa ker je ta Boba 4g lahka in mehka, jo ponavadi pobašem kar v nahrbtnik in tako nas prav nič ne preseneti. Zaenkrat nosim malčico še spredaj, bi pa lahko komot na hrbtu – to moram še malo potrenirati pred ogledalom, da bo oprtanje potekalo lahkotno.

Tako da moja izkušnja z Bobico je prav krasna, opažam pa, da bo malčica kmalu toliko samostojna, da bova hodili še samo na sprehode. Tudi v voziček gre nerada. V tem primeru mi bo Boba še prišla prav, čeprav sem si mislila, da je uporabna samo nekje do 1. leta starosti, ah kje … Ravno to soboto me je prosila kolegica, če ji jo lahko posodim, ker gredo na daljši pohod (hčerka stara 4 leta) in jo bo imela za vsak slučaj pri roki, če bi bila mala preveč utrujena za hojo. A ni super? 

Na fotki zgoraj sem stala 0,034 sekunde predolgo pri miru in je že cel kažin, bi rekli pri nas. Če je ona karkoli kje že v statičnem položaju in da se ne premika, se mora premikati karkoli drugega, kjer je. Ha! Se sliši kot kak 4. fizikalni zakon.

Poskusite različne nosilke na kateri izmed delavnic Moj Škratek, kjer vam bodo izkušene mojstrice nosilk razložile vse, kar je treba vedet o njih, nošenju, nadevanju, trakcih, mehkosti, primerni starosti. 🙂 

 

Leave a Reply