Domače sadne rezinice z oreščki

frutabela_wmsadne rezinice1_wm

Domače sadne rezinice z oreščki
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
30 min
za približno 7 malih rezinic
  1. SUHE MARELICE, 10 kosov
  2. PIRINI KOSMIČI, 3 zvrhane jušne žlice
  3. KOKOSOVA MOKA, 5 zravnanih jušnih žlic
  4. MEŠANI OREŠČKI, 3 zvrhane jušne žlice
  5. AGAVIN SIRUP, 1 jušna žlica (lahko tudi javorjev sirup, med ali nekaj datljev ali sladilo po želji)
  6. KOKOSOVA MAŠČOBA, 3 zravnane jušne žlice
KAKO TO GRE
  1. Kokosovo maščobo damo iz hladilnika in pustimo na sobni temperaturi, da se zmehča.
  2. Kosmiče prelijemo z malo vode, premešamo in pustimo, da se napojijo.
  3. Kokosovo moko in oreščke popečemo v pečici, 10-15 minut na 180°C (sproti opazujemo barvo kokosa, ko začne rahlo spreminjati barvo v rumeno-oranžno, je dovolj).
  4. Ohladimo in damo v sekljalnik skupaj s kosmiči, suhimi marelicami in zmiksamo v čimbolj gladko zmes.
  5. Postopoma dodajamo maščobo in miksamo. Ko dobimo maso, ki se da lepo oblikovati in se ne lepi na prste, jo razporedimo na peki papir v manjši pravokoten ali kvadraten pekač, pokrijemo s peki papirjem in pritisnemo na dno.
  6. Pustimo v hladilniku nekaj ur, da se masa lepo strdi, nato pa narežemo na paličice in postrežemo.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply