recepti za uvajanje goste hrane
 
Medenkoti

Medenkoti

medenkoti fb

Po uspešnem receptu za domače žele bonbončke, sem se tokrat odločila za medeno različico, ki ravno tako pomagajo vzpodbujati imunski sistem. Pravzaprav sem predrugačila sirup Imunko v te bonbončke, ki sem jih poimenovala Medenkoti.  Narejeni so zelo hitro, saj sem uporabila camu-camu v prahu, ki je booogat z vitaminom C in je (verjetno) dobra alternativa za vse, ki so alergični na agrume. 

Uporabila sem sestavine iz trgovine Zdrav obrok (kjer imajo še ogromno odličnih živil za krepak imunski sistem).

medenkoti1medenkoti 4medenkoti 3medenkoti 2

Medenkoti
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
AVTOR:
PORCIJ: 25
KAJ POTREBUJEM
  • MED, najbolje kostanjev, 100 ml
  • CAMU-CAMU, 3 zvrhane čajne žličke
  • INGVER, v prahu, 1 zvrhana čajna žlička
  • CIMET, 1 zvrhana čajna žlička
  • KURKUMA, 1 zvrhana čajna žlička
  • POPER, ščep
  • AGAR-AGAR, v prahu, 2-3 g
  • KOKOSOVA VODA, 4-5 jušnih žlic
KAKO TO GRE
  1. Kokosovo vodo segrejemo do vretja in vmešamo agar. Dobro razmešamo, da se agar razpusti.
  2. Posebej zmešamo preostale sestavine in počasi primešamo agarjevo mešanico.
  3. Vlijemo v modelčke in ohladimo.
  4. Če se bonbončki ne strdijo (v dobri uri morajo biti že trdi, meni so se takoj po 15ih minutah), jih zmešamo skupaj. Posebej ponovno zmešamo še 2 g agarja v vreli tekočini in primešamo bonbončkovi masi ter ponovno vlijemo v modelčke.
NAMIGI in NASVETI
Po 12. mesecu.

 

 

Leave a Reply