Še ena uspešnica iz zdrobovih logov; poljubno mleto žito, poljubno mleko, poljubna marmelada in malo spretnosti pri nadevanju v plasti. 🙂

Malica Ombre
2014-10-30 07:43:46

KOLIKO OSEB: 1
* od 10. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki (odvisno od uporabljenega mleka) * lakto-vegetarijansko * brez jajc
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
5 min
CELOTEN ČAS
10 min
KAJ POTREBUJEM
- POLJUBEN ZDROB (pšenični, pirin, ajdov, prosen, ... ), 2-3 jušne žlice
- POLJUBNO MLEKO, 2 dcl (pri starejših od 12. mesecev lahko uporabimo kravje, pri mlajših pa alternative - kokosovo, ovseno, riževo, ...)
- POLJUBNA MARMELADA, manj sladka ali nesladka domača, cca. 2 čajni žlički
KAKO TO GRE
- Zdrob zakuhamo v vrelem mleku in skuhamo do mehkega.
- Prvo plast naložimo v kozarec, počakamo nekaj minut, da se ohladi. Drugo plast zmešamo zdrob in 1/2 žličko marmelade. Naložimo in počakamo, da se malo ohladi. Tretjo plast zmešamo s preostalo marmelado, nadevamo v kozarec in počakamo, da se ohladi.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/