Mala skutno-sadna palačinkina bomba

Mala skutno-sadna palačinkina bomba

bombapalacinska bomba3_wmpalacinska bomba_wm

Mala skutna palačinkina bomba
KOLIKO OSEB: 3
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * ovo lakto-vegetarijansko * z jajci
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
45 min
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
45 min
za palačinke
  1. JAJCE, 2 kosa
  2. POLNOZRNATA PŠENIČNA MOKA, 5 jušnih žlic (po potrebi tudi več)
  3. MLEKO, cca. 150 ml
  4. VINSKI KAMEN, 1/2 čajne žličke
  5. REPIČNO OLJE
za nadev
  1. NAVADNA SKUTA, 5 jušnih žlic
  2. KISLA SMETANA, 2 jušni žlici
  3. MLETI MEŠANI OREŠČKI, 1 jušna žlica
  4. JABOLKO, 1 naribano
  5. HRUŠKA, 1 naribana
KAKO TO GRE
  1. Jajca stepemo, dodamo mleko in postopoma dodajamo moko, da nastane tekoča, malo bolj gosta zmes. Primešamo vinski kamen ter pustimo nekaj časa v hladilniku.
  2. Za nadev zmešamo skuto in kislo smetano z jabolkom, hruško in oreščki, če je masa premokra (zaradi sadja), dodamo še malo moke.
  3. 1/4 skute in kisle smetane si prihranimo za premaz palačinkine bombe.
  4. Iz mase za palačinke spečemo mini okrogle palačinke, malo bolj debele kot so navadne.
  5. Ko so ohlajene, jih skupaj z nadevom zlagamo po plasteh in premažemo s preostalo skuto in kislo smetano ter okrasimo z oreščki in jabolkom.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply