Lečini polpeti s kuskusom

Mehki in hrustljavi lečini polpetki so prava popestritev jedilnika, ki temelji na stročnicah in zelenjavi. Jed je zanimiva tudi za vse tiste, ki želijo oklestiti mesne jedilnike, a ne vejo, s čim in kako nadomestiti meso. Ti lečini polpeti so hitro pripravljeni, a velja upoštevati nekaj nasvetov.:
1. maso pred pečenjem vsaj pol ure hranite v hladilniku
2. če vam tudi po ohlajeni masi, polpeti pri peki razpadajo, jim lahko dodate nekaj moke ali drobtin, ki bo maso bolj povezala skupaj, čeprav na ta račun ne bodo več tako rahli.

Details

PORCIJE

za 4 osebe

ČAS PRIPRAVE

20 min

ČAS KUHANJA

20+15 min

TEŽAVNOST

2/3

VEGANSKO

da

GLUTEN

da

MLEČNI IZDELKI

ne

JAJCA

ne

KAJ POTREBUJEM

  • RDEČA LEČA, suha, 100 g

  • KUSKUS, 100 g

  • ZAČIMBE: kurkuma, suh ingver, sušen peteršilj, kumina, koriander, rdeča paprika, pikica popra in pikica čilija, skupaj 2 čajni žlički

  • REPIČNO ALI KOKOSOVO OLJE, za peko, 3-4 jušne žlice ali 2 kocki kokosove maščobe

  • MOKA, po potrebi za povezovanje mase

Directions

  • Rdečo lečo na hitro speremo pod vodo in skuhamo v vodi; za 100 g suhe leče potrebujemo cca 300 ml vode. Ko je leča skuhana, dodamo še vodo, če je to potrebno in ji dodamo kuskus. Če je potrebno, dodamo še vodo, saj mora voda segati prst nad jed, tako da se lahko kuskus napije.
  • Ko se kuskus napije in jed zgosti, jo ohladimo in vsaj pol ure pustimo v hladilniku.
  • Z dvema žlicama oblikujemo male žličnike, ki jih popečemo na maščobi. Poleg lečinih polpetov se prileže hladna kumarična solata z jogurtom in koprcem.
Masa za lečine polpete
Masa je dobra tudi kar tako … brez pretvorbe v polpete. 🙂

Leave a Reply