Dišeča poletna enolončnica

Iz izbranih vrst zelenjave, v stilu počistimo hladilnik je nastala ta dišeča poletna enolončnica, ki jo bogati sveža bazilika, dodana tik pred koncem kuhanja, da ostane njen izraziti vonj prisoten še na krožniku. Dobro se ujameta korenček in stročji fižol, bučke so pa kot vedno dovolj nevtralne, da kot spužva vpijejo vse okuse in tako še dodatno do nas ponesejo vse vonjave bližjočega se poletja.

Kot ljubitelji Boobeefoodeeja že veste, je pri nas enolončnica zelo priljubljena jed; pripravimo jo vsaj 2x tedensko in v vseh letnih časih, le zelenjavo prilagodimo letnemu času.

Naša današnja mojstrovina pa je izgledala takole. 🙂

Details

PORCIJE

4-5 krožnikov

ČAS PRIPRAVE

10 min

ČAS KUHANJA

20 min

TEŽAVNOST

1/3

VEGANSKO

da

GLUTEN

ne

MLEČNI IZDELKI

ne

JAJCA

ne

KAJ POTREBUJEM

  • ČEBULE, 1/2 manjše

  • ČESEN, 1/2 stroka

  • KOKOSOVA MAŠČOBA, stopljena, 2 jušni žlici

  • STROČJI FIŽOL,, 200 g

  • KORENČEK, 3 srednje veliki

  • BUČKE, 2 manjši

  • PARADIŽNIK, 1 večji

  • PARADIŽNIKOVA OMAKA, zgoščena s kuhanjem, 2 jušni žlici

  • PROVANSALSKE ZAČIMBE, majaron, timijan, rožmarin, bazilika, origano

  • RDEČA PAPRIKA, sušena, 1 čajna žlička

  • SVEŽA BAZILIKA, nekaj listkov

KAKO TO GRE

  • Maščobo segrejemo in na njej zarumenimo nasekljano čebulo in česen.
  • Dodmao zelenjavo, narezano na koščke, začinimo z vsemi začimbami, poljubno še solimo. Zalijemo s cca. 300 ml vode in kuhamo pokrito 15 min.
  • Po tem času dodamo paradižnikovo omako in svežo baziliko. Postrežemo s poljubno prilogo.

Leave a Reply