Rdečepesina kremna juha

Juha iz rdeče pese in krompirja je nastala na željo naše najmlajše, ki si je zaželela roza juho. V preteklosti sem že večkrat naredila podobno juho, samo z malce drugačnimi sestavinami, a pri vseh igra rdeča pesa glavno vlogo.
https://www.boobeefoodee.si/blog/borstborsc/

Tudi pri uvajanju goste hrane sem se večkrat posluževala rdeče pese:
https://www.boobeefoodee.si/blog/uvajanje-z-boobeefoodee_mesec-2_dan-1/
https://www.boobeefoodee.si/blog/uvajanje-z-boobeefoodee_dan-28/
https://www.boobeefoodee.si/blog/uvajanje-z-boobeefoodee_dan-17/

PORCIJE

4

ČAS PRIPRAVE

15 min

ČAS KUHANJA

40 min

TEŽAVNOST

1/3

VEGANSKO

da

GLUTEN

ne

MLEČNI IZDELKI

ne

JAJCA

ne

KAJ POTREBUJEM

  • RDEČA PESA, 400 g

  • KROMPIR, 400 g

  • REPIČNO OLJE, 1 jušna žlica

  • ZAČIMBE, vsake 1 žlička: majaron, kumin (orientalska kumina), kumina (navadna)

  • ZAČIMBE, pol žličke vsake: sušena zelena

  • ČEBULA, 1 manjša

  • ČESEN, pol stroka

Directions

  • Rdečo peso in krompir olupimo. Narežemo na koščke.
  • Čebulo nasekljamo in popečemo na olju. Dodamo začimbe, premešamo in na srednjem ognju malce popražimo; pazimo, da ne porjavi.
  • V posodo dodamo zelenjavo in zalijemo z 800 ml vode. Kuhamo 40 minut oz. dokler se rdeča pesa ne zmehča. Spasiramo.

Leave a Reply