Lečin golaž s korenčkom, stročji fižol s krompirjem

Prava vegetarijanska pojedina; čeprav se jed za golaž kvalificira šele takrat, ko ima konkretno beljakovinsko zadevo v sebi, bomo vseeno pogoljufali pri imenu in si dovolili izjemo, kajti jed ni na račun pomanjkanja mesa prav nič manj bogata z okusom, še posebej, če ste ljubitelji leče. Krompir in stročji fižol sta pa skuhana na zelo enostaven način, le pri stročjem fižolu bodite pozorni na morebitne nitke in jih odstanite pred kuhanjem.

lesin golaz s korenckom, fizol, krompirlesin golaz s korenckom, fizol, krompir1lesin golaz s korenckom, fizol, krompir2

Lečin golaž s korenčkom, stročji fižol s krompirjem
KOLIKO OSEB: 4
* od 11. meseca dalje * z mlečnimi izdelki * brez glutena * brez jajc * vegansko
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
25 min
CELOTEN ČAS
35 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
25 min
CELOTEN ČAS
35 min
KAJ POTREBUJEM
  1. ČEBULA, 1 manjša
  2. ČESEN, 1 strok
  3. RJAVA LEČA, predhodno kuhana, 200 g
  4. KORENČEK, 2 večja
  5. PETERŠILJ, svež, nasekljan, 1 zvrhana jušna žlica
  6. STEBELNA ZELENA, 1 manjše steblo (dolžine cca. 10 cm)
  7. LOVORJEV LIST, 1
  8. KUMINA, ščep
  9. KORIANDER, ščep
  10. MUŠKATNI OREŠČEK, ščep
  11. RDEČA PAPRIKA, 1/2 čajne žličke
  12. MAJARON, ščep
  13. BAZILIKA, ščep ali sveža, nekaj listkov
  14. ORIGANO, ščep
  15. PARADIŽNIKOVA MEZGA, 1 čajna žlička
  16. ---
  17. KROMPIR, 4 večji
  18. STROČJI FIŽOL, 200 g
  19. po želji: KISLA SMETANA
KAKO TO GRE
  1. V posodo damo malo vode, le da prekrije dno in zavremo; dodamo nasekljano čebulo in dušimo nekaj minut, da čebula postekleni, nato dodamo česen in premešamo.
  2. V jed dodamo na majhne koščke narezano zeleno in narezan korenček. Začinimo z vsem ter dodamo tudi paradižnikovo mezgo. Dobro premešamo.
  3. Zalijemo z dobra 2 dcl vode, pokrijemo in na srednjem ognju kuhamo 15 minut.
  4. Po tem času dodamo lečo, ponovno premešamo ter pokrito kuhamo še 10 minut.
  5. Med tem v posodi posebej skuhamo olupljen in nakockan krompir; proti koncu kuhanja mu dodamo še očiščen stročji fižol, ki potrebuje dobrih 15 minut. Oboje odcedimo.
  6. Če želimo, lahko stročjemu fižolu dodamo omakico iz kisle smetane, malo popra in paprike v prahu.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply