recepti za uvajanje goste hrane
 
Mesne kroglice z jabolkom in svedri z dušenim kitajskim zeljem

Mesne kroglice z jabolkom in svedri z dušenim kitajskim zeljem

Zanimiva kombinacija, ki je zrasla po inspiraciji že nekaj časa nazaj; in kot naročen je prišel izziv iz najboljšega soseda – Mercatorja, saj smo bili izbrani za enega bolj zanimivih in kreativnih kuharskih blogov za njihov nov projekt Kuham (več o tem še konec oktobra ;)).

Prvi izziv, ki nam je bil zastavljen, so bila jabolka ali krompir, mi smo se odločili za jabolka, saj so pravo pristno slovensko sadje, brez katerega ne moremo.

Kot že veste, radi kombiniramo zelenjavo in sadje tudi v glavnih obrokih, tokrat pa smo se odločili za mesno-sadno mešanico. Presenetljivo, jabolka naredijo kroglice zelo zelo rahle, zelo nežnega jabolčnega okusa, ki ni preglasil ostalih okusov.
Vredno poskusiti – tudi za vse tiste “Metke”, ki mogoče ne marajo sadja, gremo stavit, da ne bodo ugotovili, kaj se skriva v mleti mešanici. 😉

jabolcne goveje kroglice, pz pasta s kitajskim zeljem, rizevim mlekom1 jabolcne goveje kroglice, pz pasta s kitajskim zeljem, rizevim mlekom3
jabolcne goveje kroglice, pz pasta s kitajskim zeljem, rizevim mlekom2jabolcne goveje kroglice, pz pasta s kitajskim zeljem, rizevim mlekom4jabolcne goveje kroglice, pz pasta s kitajskim zeljem, rizevim mlekom

[yumprint-recipe id=’284′]

Leave a Reply