Vegi cvetačna obara

Za se pogret v hladnih jesenskih dneh smo posegli po domači cvetači, ki je bila res prava podlaga za kremno gosto obaro in čeprav izključno zelenjavna, se po okusnosti lahko kosa z marsikatero starejšo in bolj tradicionalno mesno sestro.
Pika na i je seveda kokosovo mleko, ki poveže zelenjavo z začimbicami in da glavni poudarek okusu, saj se nam valja po ustih še dolgo, ko smo že pomili krožnike. 😉

jabolcna pita 4
jabolcna pita 5

Vegi cvetačna obara
KOLIKO OSEB: 3
* od 9. meseca dalje * brez mlečnih izdelkov * brez glutena * brez jajc * vegansko
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
25 min
CELOTEN ČAS
30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
25 min
CELOTEN ČAS
30 min
KAJ POTREBUJEM
  1. CVETAČA, 500 g
  2. ČEBULA, 1 manjša
  3. ČESEN, 1 manjši strok
  4. ZELENA, sveža, 1 manjše steblo (cca. 12 cm)
  5. KORENČEK, 2 srednje velika
  6. ZELENA, sušena, ščep
  7. MAJARON, ščep
  8. RDEČA PAPRIKA, ščep
  9. LOVORJEV LIST, 1
  10. KVASNI KOSMIČI, 1 zravnana jušna žlica
  11. KOKOSOVO MLEKO, 300 ml
  12. DROBNJAK, za okras
  13. KOKOSOVA MAŠČOBA, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
  1. Segrejemo kokosovo maščobo in na njem podušimo nasekljano čebulo, da postekleni. Dodamo česen, počakamo, da zadiši, nato pa dodamo še na majhno narezano zeleno in korenček.
  2. Premešamo in začinimo, vmešamo še nacvetkano cvetačo in lovorjev list, potresemo s kvasnimi kosmiči in dobro premešamo.
  3. Zalijemo z 200 ml vode, ogenj zmanjšamo na minimalno ter pokrito kuhamo 15 minut, da se zelenjava malo zmehča.
  4. Po tem času zalijemo s kokosovim mlekom ter pustimo še 10 minut, da se pokrito kuhlja.
  5. Postrežemo s svežim drobnjakom.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply