recepti za zdravo prehrano
 
Kuharske delavnice Mala ulica_Jesenske dobrote

Kuharske delavnice Mala ulica_Jesenske dobrote

V soboto, 28.10. smo v Družinski center Mala ulica priredili čisto pravo kuharsko delavnico s poudarkom na jesenskih dobrotah, ki jih je sedaj najti v izobilju in poleg tega, da malce grejejo, tudi pripravijo telo na bližajočo se zimo. Mednje spadajo kostanj, buče vseh vrst in oblik, kutine, grozdje, slive, kaki. 
Nekaj receptov, ki jih lahko pripravite že danes:

Mlečna polenta s kakijem

Bučno čokoladno pecivo

Z otroki in starši smo pripravljali krasne jesenske jedi, ki so dobrodošle v vsakem domu; iz trgovine Norma na Gosposvetski v Ljubljani smo prinesli kup dobrot in nakuhali, povaljali, zmiksali in potresli dvoje super okusnih receptov.

Kostanjev puding s kokosovo smetano in bučne kroglice okus Speculaas v kokosu. Vsak udeleženec je prejel tudi 10% popust za nakup v trgovini Norma, zelo prijazno, kajne? 🙂 V planu je bila še juhica iz buče in sladkega krompirja, ampak je zmanjkalo časa, da bi vse nakuhali, tako da smo se z juhico okrepčali potem doma. 
Ker so bili prstki hitri, želodčki pa lačni, nismo uspeli vsega pofotkati, kajti delavnica je res hitro, prehitro minila. Komaj čakamo naslednjo! 

 

Leave a Reply