Bučno čokoladno pecivo

Izvrsten primer, kako porabiti bučo (ja spet buča, ampak sedaj je sezona, treba jih je izkoristiti). 🙂

bucni cokoladni kolac
bucni cokoladni kolac1
bucni cokoladni kolac2
bucni cokoladni kolac4

Bučno čokoladno pecivo
KOLIKO PORCIJ: 8
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
45 min
CELOTEN ČAS
1 hr
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
45 min
CELOTEN ČAS
1 hr
KAJ POTREBUJEM
  1. PIRINA POLNOZRNATA MOKA, 200 g
  2. MASLO, 50 g
  3. RJAVI SLADKOR, 50 g
  4. BANANA, 2 zreli
  5. BUČA HOKAIDO, 100 g (kuhana in pretlačena)
  6. VINSKI KAMEN (ali pecilni prašek), 2 čajni žlički
  7. KISLA SMETANA, 50 ml
  8. JOGURT, 50 ml
  9. SODA BIKARBONA, 1 čajna žlička
  10. PRAVI KAKAV, 2 zvrhani jušni žlici
  11. MLEKO, nekaj žlic (ali po potrebi)
  12. ---
  13. TEMNA ČOKOLADA, 100 g
  14. OREHI, drobljeni, nekaj žlic
KAKO TO GRE
  1. Maslo raztopimo na sobni temperaturi in penasto zmešamo s sladkorjem.
  2. Dodamo dve pretlačeni banani in spasirano bučo. Dobro premešamo.
  3. Posebej moko zmešamo s pecilnim praškom in sodo bikarbono, primešamo kakav in vse skupaj zmešamo s prvo maso. Dodamo kislo smetano in jogurt.*
  4. Damo v pekač, obložen s peki papirjem in pečemo na 180°C 45 minut; po tem času z leseno palčko preverimo v sredini, če je že pečeno; če še ni, pustimo še 5 minut in ponovno preizkusimo.
  5. Pecivo ohladimo.
  6. Nad vodno kopeljo stopimo temno čokolado in polijemo čez pecivo, čez pa nadrobimo orehe.
NAMIGI
  1. Če je masa premokra, dodamo še malo moke, če je presuha, dodamo malo mleka; naj bo približno enako gostote kot masa za mafine.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply