Krompirjevo-korenčkovi polpeti, brokoli in korenček

krompir polpeti s spinaco_wmkrompir polpeti s spinaco1_wm

Krompirjevo-korenčkovi polpeti s špinačo
KOLIKO OSEB: 1
* od 10. meseca dalje * brez mlečnih proizvodov * brez glutena * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
30 min
za polpete
  1. KROMPIR, 2 srednje velika
  2. KORENČEK, 1 srednje velik
  3. POR, beli del, 1 majhen košček
  4. DROBTINE, 2-3 jušne žlice
  5. ŠPINAČA, mlada v listih, 1 pest
  6. REPIČNO OLJE, 1 jušna žlica
  7. ŠETRAJ, ščep
  8. KUMINA, v prahu, ščep
  9. DROBNJAK, ščep
  10. ---
  11. BROKOLI, 1/2 manjšega
  12. KORENČEK, 1/2 manjšega
KAKO TO GRE
  1. Krompir, korenček in por skuhamo do mehkega.
  2. Medtem, ko se to kuha, nad isto posodo damo cedilo in v njem soparimo brokoli; zadostuje že nekaj minut, nato ga odstranimo.
  3. V istem cedilu na hitro oparimo še špinačo.
  4. Krompir, korenček in por precedimo, počakamo, da se malo ohladi, nato pa pretlačimo v kremno zmes. Začinimo ter dodamo drobtine. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo nekaj minut, da masa malo počiva.
  5. Oblikujemo tanke okrogle polpete, jih pretlačimo; med dva krogca nadevamo na drobno narezano špinačo. Dobro potlačimo skupaj ter zapremo robove.
  6. Na vsaki strani premažemo z repičnim oljem in pečemo na žaru cca. 5-7 minut oz. dokler niso lepe zlatorjave barve.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply