
Krompirjevo-korenčkovi polpeti s špinačo
2014-04-23 12:10:28

KOLIKO OSEB: 1
* od 10. meseca dalje
* brez mlečnih proizvodov
* brez glutena
* vegansko
* brez jajc
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
30 min
za polpete
- KROMPIR, 2 srednje velika
- KORENČEK, 1 srednje velik
- POR, beli del, 1 majhen košček
- DROBTINE, 2-3 jušne žlice
- ŠPINAČA, mlada v listih, 1 pest
- REPIČNO OLJE, 1 jušna žlica
- ŠETRAJ, ščep
- KUMINA, v prahu, ščep
- DROBNJAK, ščep
- ---
- BROKOLI, 1/2 manjšega
- KORENČEK, 1/2 manjšega
KAKO TO GRE
- Krompir, korenček in por skuhamo do mehkega.
- Medtem, ko se to kuha, nad isto posodo damo cedilo in v njem soparimo brokoli; zadostuje že nekaj minut, nato ga odstranimo.
- V istem cedilu na hitro oparimo še špinačo.
- Krompir, korenček in por precedimo, počakamo, da se malo ohladi, nato pa pretlačimo v kremno zmes. Začinimo ter dodamo drobtine. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo nekaj minut, da masa malo počiva.
- Oblikujemo tanke okrogle polpete, jih pretlačimo; med dva krogca nadevamo na drobno narezano špinačo. Dobro potlačimo skupaj ter zapremo robove.
- Na vsaki strani premažemo z repičnim oljem in pečemo na žaru cca. 5-7 minut oz. dokler niso lepe zlatorjave barve.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/