Maslena prosena kaša z borovnicami

maslena prosena kasa z borovnicami_wm

Maslena prosena kokosova kaša z borovnicami
KOLIKO OSEB: 1
* od 9. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
20 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
20 min
KAJ POTREBUJEM
  1. PROSENA KAŠA, 2 zvrhani jušni žlici
  2. RIŽEVO MLEKO, 1 dcl
  3. KOKOSOVA MOKA, 2 zvrhani jušni žlici
  4. KOKOSOVA MAŠČOBA, 1 jušna žlica
  5. VANILIJA V PRAHU, mali ščep
  6. BOROVNICE, 1 zvrhana jušna žlica
KAKO TO GRE
  1. Kokosovo maščobo segrejemo; takoj ko se stopi, nanjo razporedimo oprano proseno kašo in na srednjem ognju pustimo, da rahlo zarumeni in zadiši.
  2. Nanjo vlijemo riževo mleko (rahlo zacvrči in se pokadi); dodamo vanilijo, ogenj zmanjšamo in kuhamo proseno kašo do mehkega. Vsake toliko pomešamo in prilijemo nekaj žlic vode, ker se zna kaša precej zgostiti in pazimo, da se nam ne prime.
  3. Na koncu primešamo kokosovo moko in borovnice.
boobeefoodee.si https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply