Hrustljava parmezana

parmezana2_wmparmezana1_wmparmezana_wm

Hrustljava parmezana
KOLIKO OSEB: 3
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
30 min
CELOTEN ČAS
40 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
30 min
CELOTEN ČAS
40 min
KAJ POTREBUJEM
  1. JAJČEVCI, 2 večja
  2. PARADIŽNIKOVA OMAKA, 300 ml
  3. ZELENA PAPRIKA, 1/2 manjše
  4. ČEŠNJEV PARADIŽNIK, 5 kosov
  5. POLJUBEN SIR, 100 g
  6. PARMEZAN, 1 večji kos
  7. ČESEN, 1 strok
  8. MEŠANE ZAČIMBE - ORIGANO&BAZILIKA&TIMIJAN, skupaj 1 zvrhana jušna žlica
  9. RDEČA PAPRIKA, sušena, nekaj ščepcev
  10. OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
  11. ---
  12. POLENTA, 100 g
  13. KRUH, 1 kos
  14. KISLA SMETANA, 1 zvrhana čajna žlička
KAKO TO GRE
  1. Jajčevce narežemo na 0,5 cm debele kolobarje in jih popečemo na kontaktnem žaru* (opombe spodaj), ki smo ga pokapali z olivnim oljem.
  2. V manjši pekač (23x15 cm) najprej nadevamo paradižnikovo omako, da je dno prekrito, nanjo stisnemo česen, dodamo ščep mešanih začimb, premešamo.
  3. Čez nadevamo popečene jajčevce, naribamo malo parmezana, zložimo na tanke rezine narezan sir in na rezine narezan češnjev paradižnik. Pokapamo z malo paradižnikove omake.
  4. Čez ponovno zložimo jajčevce, dodamo malo mešanih začimb, naribamo parmezan, na drobno narezano papriko, zložimo nekaj rezin sira in pokapamo s paradižnikovo omako.
  5. Zadnja plast so ponovno jajčevci, naribamo malo parmezana, prelijemo s preostalo paradižnikovo omako (lahko tudi samo po žličkah, če nam jo že zmanjkuje).
  6. Pečico ogrejemo na 200°C.
  7. Posebej skuhamo polento, malo bolj na redko. Na koncu ji dodamo kislo smetano in jo prelijemo čez zloženko v pekaču. Naribamo preostali sir in parmezan, pokapamo še z malo paradižnikove omake.
  8. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C dobrih 20 minut. Po tem času dodamo na vrh še nakockan kruh in s funkcijo gril-ventilator pečemo še dobrih 5 minut oz. dokler ni kruh zapečen.
NAMIGI
  1. * Lahko jih popečemo tudi v žar ponvi.
boobeefoodee.si https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply