Kakakovi ovseni piškoti s kokosom

Z malo limonine lupinice in z malo pomaranče. In z mixom študentske hrane. Indijski oreščki. Kokosova zmes, ki je ostala po delanju domačega kokosovega mleka. In še malo datljev. Žlička sladkorja demerara. Ufff … sestavine, ki so nam ostale po raznih ostalih receptih, smo zmetali skupaj in nastali so simpatični kakakovo-ovseno-kokosovi-oreščkasto-pomarančni piškoti. 😀

piskotkipiskotki1

Kakakovi ovseni piškoti s kokosom
KOLIKO PORCIJ: 40
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih izdelkov * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
30 min
KAJ POTREBUJEM
  1. za približno 40 piškotkov
  2. OVSENI KOSMIČI, 4 zvrhane jušne žlice
  3. PRAVI KAKAV, 1 zvrhana jušna žlica
  4. KOKOSOVA MOKA, 200 g
  5. KOKOSOVO MLEKO, 50 ml
  6. ŠTUDENTSKA HRANA, 100 g
  7. INDIJSKI OREŠČKI, 2 zvrhani jušni žlici
  8. DATELJNI, 10 kosov
  9. LIMONINA&POMARANČNA LUPINICA, naribana, skupaj 1 zravnana jušna žlica
  10. POMARANČNI SOK, 2 čajni žlički
  11. RJAVI SLADKOR, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
  1. Študentsko hrano, indijske oreščke, kosmiče in dateljne namočimo čez noč.
  2. Dobro odcedimo odvečno vodo. Dodamo kokosovo moko in skupaj zmiksamo v maso.
  3. Primešamo kakav in kokosovo mleko. Dodamo še naribano lupinico in malo pomarančnega soka.
  4. Maso z žlico nadevamo na pekač, obložen s peki papirjem in pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C z ventilatorjem 20 minut.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply