Bananini ponvičniki

Zanimivo ime za mini palačinkice iz 3 sestavin, ki so tako slastne kot so preproste. Brez jajc in mleka so primerne tudi za alergike oz. vse tiste, ki se omenjenih sestavin ogibate. Priporočamo jih za starost po 11. mesecu oz. za takrat, ko vaš otrok že lepo grize in žveči.

bananini ponvicnikibananini ponvicnik1

Bananini ponvičniki
KOLIKO PORCIJ: 10
* od 11. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
10 min
CELOTEN ČAS
15 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
10 min
CELOTEN ČAS
15 min
KAJ POTREBUJEM
  1. BANANA, zelo zrela, 1
  2. RADENSKA, cca. 1 dcl
  3. NAVADNA MOKA, 4-5 jušnih žlic
  4. OLJE ZA PEKO
KAKO TO GRE
  1. Najprej zmiksamo banano čimbolj na gladko. Postopoma dodajamo radensko in mešamo, nato pa še moko. Masa bo srednje tekoča, kot za palačinke in se malo lepi na žlico.
  2. Spečemo na segreti ponvi, ki smo jih rahlo namastili; z žlico zajemamo maso in oblikujemo manjše kupčke, ki jih potlačimo. Če delamo manjše ponvičnike, se bodo lepše obračali.
  3. Počakamo, da se zapečejo na eni strani (delamo na srednjem ognju), šele nato obrnemo na drugo stran - da je spodnja plast pečena in jih lahko obrnemo, preverimo tako, da rahlo potresemo ponev; če se ponvičniki premaknejo, jih lahko obrnemo na drugo stran. Če pa se še držijo ponve, počakamo še minutko.
  4. Postrežemo s poljubnim nadevom; mi smo pripravili jabolčno-hruškino čežano s cimetom.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply