Juha iz pečene buče

Juha iz pečene buče

Hokaido buča je super pripravna za juho, saj je mehkejša, meso je pa aromatično.
Juho iz buče že pripravljali na več različnih načinov:
* http://www.boobeefoodee.si/blog/bucna-juha-z-gorsko-leco-in-ajdovo-kaso/
* http://www.boobeefoodee.si/blog/bucno-pomarancna-juha-z-rizem/
* http://www.boobeefoodee.si/blog/bucno-porova-kremna-juha/

Tokrat smo želeli okus še bolj poudariti, zato smo jo najprej pekli v pečici. Fan-ta-sti-čno! Priloga je poljubna, mi smo dodali kar kuskus.

bucna pecena juha

Juha iz pečene buče
KOLIKO OSEB: 2
* od 8. meseca dalje * brez mlečnih proizvodov (brez jogurta) * brez glutena (brez kuskusa) * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
30 min
CELOTEN ČAS
35 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
30 min
CELOTEN ČAS
35 min
KAJ POTREBUJEM
  1. BUČA HOKAIDO, 1 manjša, premera 12 cm
  2. ČEBULA, nasekljana, 1 jušna žlica
  3. ZELENA, sušena, ščep
  4. OLIVNO OLJE, 1 čajna žlička
  5. ---
  6. poljubna priloga (kuskus, riž, ajdova kaša, prosena kaša, poljubne testenine, poletna)
KAKO TO GRE
  1. Bučo olupimo, odstranimo sredinska semena, narežemo na kose in pečemo v pečici na 200°C dobrih 15 minut.
  2. Spasiramo, dodamo zeleno in dobra 2 dcl vode.
  3. Nasekljano čebulo podušimo na malo vode, da se zmehča, dodamo bučo in kuhamo še 10 minut. Juhi vkuhamo poljubno zakuho, mi smo dodali kar 2 žlici kuskusa.
  4. Na koncu primešamo olje.
  5. Če želimo in otrok že je mlečne izdelke, dodamo žličko grškega jogurta ali kisle smetane.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply