Hokaido buča je super pripravna za juho, saj je mehkejša, meso je pa aromatično.
Juho iz buče že pripravljali na več različnih načinov:
* http://www.boobeefoodee.si/blog/bucna-juha-z-gorsko-leco-in-ajdovo-kaso/
* http://www.boobeefoodee.si/blog/bucno-pomarancna-juha-z-rizem/
* http://www.boobeefoodee.si/blog/bucno-porova-kremna-juha/
Tokrat smo želeli okus še bolj poudariti, zato smo jo najprej pekli v pečici. Fan-ta-sti-čno! Priloga je poljubna, mi smo dodali kar kuskus.


- BUČA HOKAIDO, 1 manjša, premera 12 cm
- ČEBULA, nasekljana, 1 jušna žlica
- ZELENA, sušena, ščep
- OLIVNO OLJE, 1 čajna žlička
- ---
- poljubna priloga (kuskus, riž, ajdova kaša, prosena kaša, poljubne testenine, poletna)
- Bučo olupimo, odstranimo sredinska semena, narežemo na kose in pečemo v pečici na 200°C dobrih 15 minut.
- Spasiramo, dodamo zeleno in dobra 2 dcl vode.
- Nasekljano čebulo podušimo na malo vode, da se zmehča, dodamo bučo in kuhamo še 10 minut. Juhi vkuhamo poljubno zakuho, mi smo dodali kar 2 žlici kuskusa.
- Na koncu primešamo olje.
- Če želimo in otrok že je mlečne izdelke, dodamo žličko grškega jogurta ali kisle smetane.