Juha iz pečene buče

Hokaido buča je super pripravna za juho, saj je mehkejša, meso je pa aromatično.
Juho iz buče že pripravljali na več različnih načinov:
* http://www.boobeefoodee.si/blog/bucna-juha-z-gorsko-leco-in-ajdovo-kaso/
* http://www.boobeefoodee.si/blog/bucno-pomarancna-juha-z-rizem/
* http://www.boobeefoodee.si/blog/bucno-porova-kremna-juha/

Tokrat smo želeli okus še bolj poudariti, zato smo jo najprej pekli v pečici. Fan-ta-sti-čno! Priloga je poljubna, mi smo dodali kar kuskus.

bucna pecena juha

Juha iz pečene buče
KOLIKO OSEB: 2
* od 8. meseca dalje * brez mlečnih proizvodov (brez jogurta) * brez glutena (brez kuskusa) * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
30 min
CELOTEN ČAS
35 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
30 min
CELOTEN ČAS
35 min
KAJ POTREBUJEM
  1. BUČA HOKAIDO, 1 manjša, premera 12 cm
  2. ČEBULA, nasekljana, 1 jušna žlica
  3. ZELENA, sušena, ščep
  4. OLIVNO OLJE, 1 čajna žlička
  5. ---
  6. poljubna priloga (kuskus, riž, ajdova kaša, prosena kaša, poljubne testenine, poletna)
KAKO TO GRE
  1. Bučo olupimo, odstranimo sredinska semena, narežemo na kose in pečemo v pečici na 200°C dobrih 15 minut.
  2. Spasiramo, dodamo zeleno in dobra 2 dcl vode.
  3. Nasekljano čebulo podušimo na malo vode, da se zmehča, dodamo bučo in kuhamo še 10 minut. Juhi vkuhamo poljubno zakuho, mi smo dodali kar 2 žlici kuskusa.
  4. Na koncu primešamo olje.
  5. Če želimo in otrok že je mlečne izdelke, dodamo žličko grškega jogurta ali kisle smetane.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply