Jagodni mafini (brez jajc in mleka)

Že zdavnaj prebavljeni, šele danes objavljeni. 🙂 Vsekakor dobra kombinacija in ponovimo, sja so resnično uspeli kot sočni in slastni mini zalogajčki.

veganski-jagodni-mafiniveganski-mafini-jagodni-1veganski-mafini-jagodni-2veganski-mafini-jagodni-3veganski-mafini

Jagodni mafini (brez jajc in mleka)
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
AVTOR:
PORCIJ: 12
KAJ POTREBUJEM
  • RIŽEVO MLEKO, 240 ml
  • PECILNI PRAŠEK, 1 čajna žlička (ali vinski kamen)
  • SODA BIKARBONA, 1 čajna žlička
  • RJAVI SLADKOR, 60 g
  • SOL, ščep
  • JABOLČNI KIS, 1 čajna žlička
  • POLNOZRNATA PIRINA MOKA, 250 g
  • REPIČNO OLJE, 60 ml
  • VANILIJA V PRAHU, 1 čajna žlička
  • JAGODE, zamrznjene ali sveže, 2 veliki pesti
KAKO TO GRE
  1. Zmešamo riževo mleko z jabolčnim kisom in počakamo.
  2. Zmešamo suhe sestavine: moko, pecilni prašek, vinski kamen in sol.
  3. Zmešamo olje s sladkorjem, stepamo, da se lepo poveže. Dodamo vanilijo in zmešamo z mlekom in kisom.
  4. Suhe sestavine dodamo k mokri mešanici, na hitro premešamo in dodamo narezane jagode.
  5. Pekač za mafine obložimo s papirčki in nadevamo maso do ¾ modelčka.
  6. Pečemo v predogreti pečici na 180°C dobrih 30 minut.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko* brez jajc

 

(Visited 4,670 times, 7 visits today)

Leave a Reply