Fižolovi čevapčiči, bučke s korenčkom, domači pomfri

fizolovi cevapi_wmfizolovi cevapi1_wm

Fižolovi čevapčiči, bučke s korenčkom, domači pomfri
KOLIKO OSEB: 2
* od 10. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
35 min
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
35 min
KAJ POTREBUJEM
  1. FIŽOL, predhodno kuhan, 100 g
  2. AJDOVA KAŠA, predhodno kuhana, 75 g
  3. AJDOVI KOSMIČI, 1-2 zvrhani jušni žlici
  4. DROBTINE, po potrebi (največ 1-2 jušni žlici)
  5. ROŽMARIN, ščep
  6. KUMINA, ščep
  7. RDEČA PAPRIKA, ščep
  8. POPER, mini ščep
  9. REPIČNO OLJE, za premaz
  10. ---
  11. MLADI KROMPIR, nekaj manjših
  12. BUČKA, 1 srednje velika
  13. KORENČEK, 1 večji
  14. BAZILIKA, ščep
  15. KURKUMA, ščep
  16. ČESNOVI POGANJKI, nekaj vejic
KAKO TO GRE
  1. Bučko in korenček narežemo na manjše kocke; v posodo damo malo vode, počakamo, da zavre in nanjo narežemo česnove poganjke, dodamo kurkumo in baziliko ter bučke in korenček. Premešamo, ogenj zmanjšamo in dušimo toliko časa, da se korenček malo zmehča, vendar naj bo še rahlo čvrst.
  2. V sekljalnik damo odcejen kuhan fižol, odcejeno kuhano ajdovo kašo, začimbe (rožmarin, kumina, rdeča paprika, poper), ajdove kosmiče in zmiksamo; naj ostane masa še malo groba.
  3. Vzamemo iz sekljalnika in damo v posodo; postopoma dodajamo drobtine in mešamo, da dobimo homogeno maso, ki se nam ne lepi na roke.
  4. Poskusimo oblikovati en čevap; če nam v rokah razpada, dodamo še malo drobtin.
  5. Čevape oblikujemo na pladenj ali krožnik in jih damo za nekaj minut v zamrzovalnik, da se masa rahlo zlepi skupaj.
  6. Segrejemo kontaktni žar ali žar ponev in jo rahlo premažemo z repičnim oljem. Čevape opečemo z vseh strani, do želene zlate barve.
  7. Krompir ostrgamo/olupimo in dobro posušimo. Narežemo na manjše kocke ter ga popečemo na malo olja, do želene zlatorjave barve; vmes večkrat obrnemo in premešamo.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply