Piščanec s čičeriko v čebulni omaki in kuskus

Piščanec se s čičeriko odlično ujame, to smo že večkrat dokazali, med drugim tudi v izvrstni kombinaciji s paradižnikovo omako.
Tokrat smo jo za spremembo ujeli v čebulno omako s česnom, omehčano z mlekom in sladko smetano, dodali pa smo malce drugačne, bolj “odrasle” začimbe za poln okus in dišavnost; zraven se prileže preprosti kuskus s peteršiljem.
piscanec s cebulo, smetano, kuskuspiscanec s cebulo, smetano, kuskus1

Piščanec s čičeriko v čebulni omaki in kuskus
KOLIKO OSEB: 3
* od 12. meseca dalje * z mlečnimi izdelki * z glutenom * mesno - piščanec * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
1 hr 30 min
CELOTEN ČAS
1 hr 40 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
1 hr 30 min
CELOTEN ČAS
1 hr 40 min
KAJ POTREBUJEM
  1. ČEBULA, 1 večja
  2. ČESEN, 1 večji strok
  3. MLEKO, 100 ml
  4. SLADKA SMETANA, 100 ml
  5. PIŠČANČJE BEDRO, 1 večje
  6. ČIČERIKA, predhodno kuhana, 100 g
  7. BELO VINO, 100 ml
  8. ČRNE OLIVE, 1 pest
  9. PETERŠILJ, nasekljan, 1 jušna žlica
  10. TIMIJAN, ščep
  11. ZELENA, sušena, ščep
  12. RDEČA PAPRIKA, ščep
  13. KURKUMA, ščep
  14. MUŠKATNI OREŠČEK, ščep
  15. ČILI, ščep
  16. POPER, ščep
  17. KORIANDER, ščep
  18. OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
  19. KUSKUS, suh, 100 g
KAKO TO GRE
  1. Olje segrejemo in na njem na srednjem ognju počasi dušimo čebulo, da postekleni; nanjo stisnemo česen, počakamo, da zadiši in dodamo piščančje bedro. Popečemo na vsaki strani 2-3 minute, začinimo z vsemi začimbami, dobro premešamo in zalijemo z vinom.
  2. Premešamo, počakamo, da vino izpari, nato pa zalijemo z mlekom. Ogenj zmanjšamo in kuhamo na pokrito, občasno premešamo in bedro obrnemo. Če je to potrebno, dolijemo malo vode, da ne bi bila omaka pregosta.
  3. 10 minut pred koncem kuhanja (ko se nam zdi, da je piščanec že narejen), bedro odstranimo in omako zmiksamo do gladke teksture.
  4. Vrnemo jo v skledo, dodamo bedro, narezane olive, čičeriko in sladko smetano. Kuhljamo še 10 minut.
  5. Medtem pripravimo kuskus - vodo zavremo in prelijemo čez kuskus; ko je napihnjen in je posrkal vso vodo, dodamo nasekljan peteršilj.
NAMIGI
  1. * Namesto bedra lahko uporabimo tudi prsi; v tem primeru se čas kuhanja močno skrajša. Mi smo kuhali bedro kar nekaj časa, saj smo imeli domačega piščanca, ki terja daljšo obdelavo.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply