Piščanec se s čičeriko odlično ujame, to smo že večkrat dokazali, med drugim tudi v izvrstni kombinaciji s paradižnikovo omako.
Tokrat smo jo za spremembo ujeli v čebulno omako s česnom, omehčano z mlekom in sladko smetano, dodali pa smo malce drugačne, bolj “odrasle” začimbe za poln okus in dišavnost; zraven se prileže preprosti kuskus s peteršiljem.


- ČEBULA, 1 večja
- ČESEN, 1 večji strok
- MLEKO, 100 ml
- SLADKA SMETANA, 100 ml
- PIŠČANČJE BEDRO, 1 večje
- ČIČERIKA, predhodno kuhana, 100 g
- BELO VINO, 100 ml
- ČRNE OLIVE, 1 pest
- PETERŠILJ, nasekljan, 1 jušna žlica
- TIMIJAN, ščep
- ZELENA, sušena, ščep
- RDEČA PAPRIKA, ščep
- KURKUMA, ščep
- MUŠKATNI OREŠČEK, ščep
- ČILI, ščep
- POPER, ščep
- KORIANDER, ščep
- OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
- KUSKUS, suh, 100 g
- Olje segrejemo in na njem na srednjem ognju počasi dušimo čebulo, da postekleni; nanjo stisnemo česen, počakamo, da zadiši in dodamo piščančje bedro. Popečemo na vsaki strani 2-3 minute, začinimo z vsemi začimbami, dobro premešamo in zalijemo z vinom.
- Premešamo, počakamo, da vino izpari, nato pa zalijemo z mlekom. Ogenj zmanjšamo in kuhamo na pokrito, občasno premešamo in bedro obrnemo. Če je to potrebno, dolijemo malo vode, da ne bi bila omaka pregosta.
- 10 minut pred koncem kuhanja (ko se nam zdi, da je piščanec že narejen), bedro odstranimo in omako zmiksamo do gladke teksture.
- Vrnemo jo v skledo, dodamo bedro, narezane olive, čičeriko in sladko smetano. Kuhljamo še 10 minut.
- Medtem pripravimo kuskus - vodo zavremo in prelijemo čez kuskus; ko je napihnjen in je posrkal vso vodo, dodamo nasekljan peteršilj.
- * Namesto bedra lahko uporabimo tudi prsi; v tem primeru se čas kuhanja močno skrajša. Mi smo kuhali bedro kar nekaj časa, saj smo imeli domačega piščanca, ki terja daljšo obdelavo.