
Vegi bujta repa
2014-04-19 12:31:20

KOLIKO OSEB: 1
* od 10. meseca dalje
* brez mlečnih izdelkov
* brez glutena
* vegansko
* brez jajc
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
35 min
CELOTEN ČAS
40 min
KAJ POTREBUJEM
- KISLA REPA, 6 jušnih žlic
- PROSENA KAŠA, 4 jušne žlice
- GORSKA LEČA, 1 jušna žlica
- LOVORJEV LIST, 1 kos
- ČEBULA, 1/2 manjše
- ČESEN, 1 strok
- MAJARON, ščep
- RDEČA PAPRIKA, v prahu, ščep
- LANENO OLJE, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
- Lečo namočimo čez noč in jo skuhamo.
- Repo operemo in damo kuhati skupaj z olupljeno čebulo, česnom in vsemi začimbami.
- Ko je repa na pol kuhana, dodamo proseno kašo.
- Proti koncu vmešamo lečo ter jed postrežemo z žličko olja.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/