Govedina v omaki in drugačen pražen krompir

prazen krompir govedina v omaki_wm

Govedina v omaki in drugačen pražen krompir
KOLIKO OSEB: 1
* od 10. meseca dalje * brez mlečnih izdelkov * brez glutena * mesno - govedina * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
1 hr 40 min
CELOTEN ČAS
2 hr
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
1 hr 40 min
CELOTEN ČAS
2 hr
KAJ POTREBUJEM
  1. GOVEJI ZREZKI ali GOVEJE STEGNO, mlado, 50 g
  2. ČEBULA, 1/2 manjše
  3. ČESEN, 1 manjši strok
  4. GORČICA, 1 jušna žlica (pri mlajših previdno z gorčico)
  5. MAJARON, ščep
  6. RDEČA PAPRIKA, ščep
  7. KUMINA, ščep
  8. KORIANDER, ščep
  9. MUŠKATNI OREŠČEK, ščep
  10. KROMPIR, 2 manjša
  11. CVETAČA, nekaj cvetk
  12. KORENČEK, 1 večji
  13. REPIČNO OLJE, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
  1. Meso narežemo na tanke rezine in premažemo z gorčico, ki smo ji primešali rdečo papriko.
  2. Na malo vode podušimo nasekljano čebulo in česen, ko se čebula zmehča, dodamo meso in nekaj časa dušimo, da spremeni barvo. Vmešamo začimbe in po potrebi dodajamo malo po malo mlačne vode.
  3. Ogenj zmanjšamo, prilijemo vodo, da so rezine mesa prekrite in pokrijemo. Tako dušimo uro do uro in pol oz. dokler meso ni mehko (odvisno od starosti in kvalitete mesa). Vsake toliko premešamo in če je to potrebno, dolijemo malo mlačne vode.
  4. Medtem, ko se meso kuha, olupimo krompir in ga v kockah skuhamo do mehkega. Nad istim loncem pristavimo cedilo in v njem v sopari skuhamo cvetačo in korenček.
  5. Ko je meso pripravljeno, odvzamemo nekaj žlic omake in jih damo v ponev, nanje vsujemo krompir in rahlo pretlačimo. Pustimo na srednjem ognju, da se krompir rahlo popraži (da se spodaj naredi lepa skorjica), nato pa ga na grobo razsekamo s kuhalnico.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply