
Lečin ragu s korenčkovim pirejem
2014-04-27 10:22:31

KOLIKO OSEB: 2
* od 10. meseca dalje
* z mlečnimi izdelki
* brez glutena
* nemesno
* brez jajc
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
30 min
KAJ POTREBUJEM
- KROMPIR, 2 večja
- KORENČEK, 2 večja
- ZELENA, 1 košček
- LEČA, črna in rjava, suha, 5 jušnih žlic
- ČEBULA, 1/2 manjše
- ČESEN, 1 strok
- POR, 1 večji kos
- PIMENT, ščep
- KUMINA, ščep
- KORIANDER, ščep
- MUŠKATNI OREŠČEK, ščep
- RDEČA PAPRIKA, sušena, ščep
- PARADIŽNIKOVA MEZGA, 1 jušna žlica
- PETERŠILJ, 1-2 stebelci
- OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
- MLEKO, 2 jušni žlici (otrokom, ki še ne uživajo kravjega mleka, jed pripravimo z materinim, adaptiranom ali pa brez)
KAKO TO GRE
- Lečo namočimo čez noč, zjutraj speremo in skuhamo v sveži vodi.
- Čebulo nasekljamo ter na malo vode podušimo do mehkega, dodamo česen in preostale začimbe.
- Dodamo na drobno narezan korenček in por. Dušimo nekaj minut, nato pa v posodo vsujemo lečo, primešamo mezgo in nasekljan česen.
- Dolijemo vodo, da je leča prekrita, premešamo in na majhnem ognju kuhljamo 20 minut.
- Medtem skuhamo krompir skupaj s preostalim korenčkom in zeleno, odcedimo ter pripravimo pire z malo olivnega olja in mlekom. *(opombe spodaj)
NAMIGI
- Otrokom, ki še ne uživajo kravjega mleka, jed pripravimo z materinim, adaptiranom ali pa brez.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/