Lečin ragu s korenčkovim pirejem

lecin ragu in korenckov pire z zeleno1_wmlecin ragu in korenckov pire z zeleno_wm

Lečin ragu s korenčkovim pirejem
KOLIKO OSEB: 2
* od 10. meseca dalje * z mlečnimi izdelki * brez glutena * nemesno * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
30 min
KAJ POTREBUJEM
  1. KROMPIR, 2 večja
  2. KORENČEK, 2 večja
  3. ZELENA, 1 košček
  4. LEČA, črna in rjava, suha, 5 jušnih žlic
  5. ČEBULA, 1/2 manjše
  6. ČESEN, 1 strok
  7. POR, 1 večji kos
  8. PIMENT, ščep
  9. KUMINA, ščep
  10. KORIANDER, ščep
  11. MUŠKATNI OREŠČEK, ščep
  12. RDEČA PAPRIKA, sušena, ščep
  13. PARADIŽNIKOVA MEZGA, 1 jušna žlica
  14. PETERŠILJ, 1-2 stebelci
  15. OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
  16. MLEKO, 2 jušni žlici (otrokom, ki še ne uživajo kravjega mleka, jed pripravimo z materinim, adaptiranom ali pa brez)
KAKO TO GRE
  1. Lečo namočimo čez noč, zjutraj speremo in skuhamo v sveži vodi.
  2. Čebulo nasekljamo ter na malo vode podušimo do mehkega, dodamo česen in preostale začimbe.
  3. Dodamo na drobno narezan korenček in por. Dušimo nekaj minut, nato pa v posodo vsujemo lečo, primešamo mezgo in nasekljan česen.
  4. Dolijemo vodo, da je leča prekrita, premešamo in na majhnem ognju kuhljamo 20 minut.
  5. Medtem skuhamo krompir skupaj s preostalim korenčkom in zeleno, odcedimo ter pripravimo pire z malo olivnega olja in mlekom. *(opombe spodaj)
NAMIGI
  1. Otrokom, ki še ne uživajo kravjega mleka, jed pripravimo z materinim, adaptiranom ali pa brez.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply