Jabolčna prosena kaša s suhimi marelicami

prosena kasa v jabolcni cezani, vanilija, suhe marelice_wm

Jabolčna prosena kaša s suhimi marelicami
KOLIKO OSEB: 1
* od 8. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
5 min
CELOTEN ČAS
10 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
5 min
CELOTEN ČAS
10 min
KAJ POTREBUJEM
  1. JABOLKO, 1 večje
  2. VANILIJA V PRAHU, 1 noževa konica
  3. JAVORJEV SIRUP, 1 čajna žlička
  4. SUHE MARELICE, 3
  5. PROSENA KAŠA, 2 jušni žlici
KAKO TO GRE
  1. V kozici na malo vode podušimo na koščke narezana jabolka, skupaj z vanilijo. Dodamo toliko vode, da so jabolka prekrita, vendar ne preveč.
  2. Ko so rahlo zmehčana, dodamo javorjev sirup in na koščke narezane marelice.
  3. Dušimo še toliko časa, da se jabolka zmehčajo, nato pa dolijemo približno 2 dcl vode in v jedi zakuhamo proseno kašo - 15 minut za kašo, nato pa pustimo še 10 minut, da se napoji.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply