Fižolovka z brezglutensko paštico in praženimi orehi

Fižolovka z brezglutensko paštico in praženimi orehi

Fižolova juha (fižolovka ali pa pašta fižol) s testeninami (ali pašto, paštico, makarončki, makaroni) je tista domača poslastica, ki rada poboža po grlu in želodčku. Le kdo se je ne spomni iz otroških let, vrtca ali osnovne šole, ko smo je bili veseli, saj ji je ponavadi sledilo slastno pecivo. 🙂

Za to dišečo juho pravzaprav sploh ne potrebujemo veliko sestavin; če smo v stiski s časom le vložen fižol, čebulo, česen in nekaj paradižnikove omake ali pa mezge, kar nam bolj tekne. Še posebej je ta recept pripraven v bolj aktivnih dnevih, ko smo raje naokoli, doma pa nas takoj pričakajo lačna neučakana usta. Reši nas tudi takrat, ko nam zmanjka idej ali pa bi jedli nekaj na hitro, nekaj na žlico, nekaj rastlinskega.

Prav tako ji bo kos še tako nevešča kuharica, saj je sila preprosta in resnično ne terja od nas prevelikega napora, znanja ali pretiranih kuharskih veščin.

Preden se je lotimo, pa še nekaj idej s fižolom, ki jih najdeš tukaj:

Če želiš še več idej in navdiha, pobrskaj tukaj: https://www.boobeefoodee.si/blog/page/3/?s=fi%C5%BEol

Če se loviš med vsemi idejami in preprosto ne najdeš časa, da bi organizirano pripravljala jedilnike, se lahko prijaviš na storitev Vesela družina: https://www.boobeefoodee.si/blog/jedilniki/

Kako torej pripravimo to domačo fižolovo juho, ki bo razveselila še tako izbirčne jedce?