Galette z blitvo, skuto in paradižnikom, fižolove pleskavice

blitvin galette_wmblitvin galette1_wmblitvin galette2_wmblitvin galette3_wm

Galette z blitvo, skuto in paradižnikom, fižolove pleskavice
KOLIKO OSEB: 3
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
30 min
CELOTEN ČAS
45 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
30 min
CELOTEN ČAS
45 min
KAJ POTREBUJEM
  1. POLNOZRNATA PŠENIČNA MOKA, 2 (jogurtova) lončka
  2. NAVADNA MOKA, 1/2 jogurtovega lončka
  3. JOGURT, 1 lonček (120 g)
  4. VINSKI KAMEN/PECILNI PRAŠEK, 1 zvrhana čajna žlička
  5. OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
  6. SOL, 1 ščep
  7. ---
  8. BLITVA, blanširana, odcejena, 100 g
  9. SKUTA, navadna, 75 g
  10. PARMEZAN, nekaj žličk
  11. PARADIŽNIKOVA OMAKA, 50 g
  12. ORIGANO, ščep
  13. ---
  14. FIŽOLOVA PLESKAVICA, po receptu za čevape: http://www.boobeefoodee.si/blog/fizolovi-cevapcici-bucke-s-korenckom-domaci-pomfri/
  15. Oblikujemo pleskavice namesto čevapov.
KAKO TO GRE
  1. V posodo damo jogurt; v isti lonček odmerimo moko in dodamo jogurtu. Vmešamo vinski kamen, sol in olje ter na hitro pregnetemo v enotno testo.
  2. Razvaljamo na tanko (0,5 cm na debelo) in obložimo z odcejeno blitvo, ki smo ji primešali skuto. Obložimo še s paradižnikovo omako in potresemo s parmezanom in origanom.
  3. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C, slabe pol ure oz. dokler ni testo zapečeno do lepe zlatorjave barve.
  4. Zraven pečemo tudi pleskavice.
NAMIGI
  1. * Namesto blitve lahko uporabimo tudi špinačo, namesto skute pa kremni sir.
  2. * Osnovni recept za jogurtovo testo je od tukaj: https://www.facebook.com/otrocikuhajopecejo/photos/a.529599560490266.1073741878.345130122270545/449222115194678/?type=3&theater
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply