recepti za zdravo prehrano
 
Domača veganska čokolada

Domača veganska čokolada

Ko ti življenje postreže z dežjem, pripravi … čokolado! 🙂 

Uno pravo, brez komplikacij, brez kakavovega masla, samo s kokosovim oljem Cobio Malaita, brez sladkorja, brez mlečnih izdelkov. V osnovi potrebuješ dve sestavini, za slajše življenje pa tri. Vse ostalo je dodatek tvoje domišljije. Tokrat ne bom predolga, ta čokolada na slikah pove vse. Brez slabe vesti. Mi smo jo polnili z želiranimi (agariniziranimi 😀 ) jagodami, ki so neobdelane, tako da so res polnega okusa in soooočne. Dodani so grobo nasekljani lešniki, pa meni je všeč taka rustikalna čokolada, ki jo potem na grobo narežem in so koščki neenaki. Kljubujemo dežju in se sladkamo. 🙂

domaca cokolada domaca cokolada1 domaca cokolada2

Domača veganska čokolada
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
AVTOR:
KAJ POTREBUJEM
za cca. 350-400 g čokolade
  • KOKOSOVO OLJE, 200 ml
  • MED, 60 g
  • ROŽIČEVA MOKA, 50 g
  • PRAVI KAKAV, 50 g
poljubno:
  • NASEKLJANI LEŠNIKI, 50 g
  • POLNILO, 1 jušnia žlica agarja, pest zamrznjenih jagod, žlica domače jagodne marmelade
KAKO TO GRE
  1. Kokosovo olje segrejemo na zelo šibkem ognju, toliko, da se stopi vsa maščoba in vmešamo rožičevo moko ter kakav. Dodamo med in dobro premešamo.
  2. Če delamo s polnilom, pol mase zlijemo na pekač, obložen s peki papirjem in damo za 5 minut v zamrzovalnik.
  3. Medtem segrejemo marmelado in dodamo zmiksane jagode. Ko masa zavre, ogenj zmanjšamo in vmešamo agar. Kuhljamo 1 minuto, odstavimo in takoj ohladimo - lahko tudi v zamrzovalniku. To maso premažemo čez prvo plast čokolade in prelijemo s preostankom čokolade, posujemo z lešniki.
  4. Damo še za 10 minut v zamrzovalnik.
  5. Če delamo brez polnila, celotno čokoladno maso vlijemo na pekač, obložen s peki papirjem potresemo z lešniki in damo za 10 minut v zamrzovalnik.

 

 

Leave a Reply