Domača veganska čokolada
AVTOR: 
ČAS PRIPRAVE: 
ČAS KUHANJA: 
SKUPNI ČAS: 
 
KAJ POTREBUJEM
za cca. 350-400 g čokolade
  • KOKOSOVO OLJE, 200 ml
  • MED, 60 g
  • ROŽIČEVA MOKA, 50 g
  • PRAVI KAKAV, 50 g
poljubno:
  • NASEKLJANI LEŠNIKI, 50 g
  • POLNILO, 1 jušnia žlica agarja, pest zamrznjenih jagod, žlica domače jagodne marmelade
KAKO TO GRE
  1. Kokosovo olje segrejemo na zelo šibkem ognju, toliko, da se stopi vsa maščoba in vmešamo rožičevo moko ter kakav. Dodamo med in dobro premešamo.
  2. Če delamo s polnilom, pol mase zlijemo na pekač, obložen s peki papirjem in damo za 5 minut v zamrzovalnik.
  3. Medtem segrejemo marmelado in dodamo zmiksane jagode. Ko masa zavre, ogenj zmanjšamo in vmešamo agar. Kuhljamo 1 minuto, odstavimo in takoj ohladimo - lahko tudi v zamrzovalniku. To maso premažemo čez prvo plast čokolade in prelijemo s preostankom čokolade, posujemo z lešniki.
  4. Damo še za 10 minut v zamrzovalnik.
  5. Če delamo brez polnila, celotno čokoladno maso vlijemo na pekač, obložen s peki papirjem potresemo z lešniki in damo za 10 minut v zamrzovalnik.
Recipe by BoobeeFoodee at https://www.boobeefoodee.si/blog/domaca-veganska-cokolada/