Jabolčni kruh

jabolcni kruh

Jabolčni kruh
KOLIKO OSEB: 8
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
55 min
CELOTEN ČAS
1 hr 10 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
55 min
CELOTEN ČAS
1 hr 10 min
KAJ POTREBUJEM
  1. za pekač 34x25 cm
  2. PIRINA MOKA, 350 g
  3. POLJUBNA MARMELADA, 3 zvrhane žlice + še nekaj za premaz
  4. VINSKI KAMEN, 2 čajni žlički
  5. SODA BIKARBONA, 1 čajna žlička
  6. PINJENEC, 300 ml
  7. BANANA, zelo zrela, 1
  8. MASLO, 100 g
  9. JABOLKA, naribana, 1 ogromna pest
KAKO TO GRE
  1. Mokre sestavine - maslo raztopimo, vanj pretlačimo banano in vmešamo marmelado. Prilijemo pinjenec in dobro premešamo.
  2. Posebej zmešamo moko z vinskim kamnom, sodo bikarbono in tej masi primešamo mokre sestavine.
  3. Dobro premešamo in dodamo naribana jabolka. Zmešamo v enotno zmes, ki je precej vlažna in lepljiva.
  4. Stresemo v pekač, obložen s peki papirjem in pečemo v predhodno ogreti pečici na 175°C 45 minut oz. do zlatorjave barve na vrhu.
  5. Vzamemo iz pečice, premažemo z marmelado in pečemo še 10 minut.
NAMIGI
  1. * Namesto sladkorja je uporabljena marmelada; uporabili smo domačo grozdno in domačo jagodno.
  2. * Če nimamo pinjenca, lahko uporabimo 200 ml jogurta in 100 ml mleka.
boobeefoodee.si https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply